Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelske borgere frarådes opphold i Tyrkia

Istiklal-gaten i Istanbul, hvor en selvmordsbomber fra IS angrep en gruppe israelske turister 19. mars. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Istiklal-gaten i Istanbul, hvor en selvmordsbomber fra IS angrep en gruppe israelske turister 19. mars. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israelske statsborgere som oppholder seg i Tyrkia rådes til å forlate landet umiddelbart på grunn av faren for nye terrorangrep. Arresterte IS-medlemmer avslører planer om å rette angrep mot jødiske barn.

Antiterroravdelingen ved den israelske statsministerens kontor utstedte reiserådet mandag 28. mars, ifølge AFP og Times of Israel. Israelere frarådes å besøke Tyrkia, og de som for øyeblikket befinner seg i Tyrkia rådes til å forlate landet så snart som det er mulig for dem. Reiserådet kom samtidig som Israel hevet terrortrusselnivået i Tyrkia fra grad 2 (høy konkret fare) til 3 (overhengende konkret fare).

 

– IS har kapasitet til ytterligere angrep

19. mars ble tre israelere drept og mange skadet i et bombeangrep i Istanbul. Medierapporter sier at gjerningsmannen med vilje pekte ut en gruppe jøder som spesifikt mål for terrorhandlingen, men dette er så langt ikke offisielt bekreftet av den pågående etterforskningen.

En pressemelding fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor sier at angrepet i Istanbul ”understreker hvilken trussel som vokser fram fra Den islamske statens terrorceller som er ute etter å angripe turiststeder”, og at angrepet ”beviser at IS har stor kapasitet til å utføre ytterligere angrep”. ”Terrornettverkene i Tyrkia fortsetter å angripe turister, inkludert israelske turister, over hele landet”, fortsetter uttalelsen.

 

– Vil angripe jødiske barn

IS holdes ansvarlig for fire av seks dødbringende bombeangrep i Tyrkia de siste åtte månedene. En radikal fløy av det kurdiske partiet PKK har tatt på seg ansvaret for de to andre angrepene. Politiet i Tyrkia har advart om faren for at IS-medlemmer kan angripe kristne og jøder spesielt. Politiet advarer om at religiøse bygninger som kirker eller synagoger, så vel som konsulater og ambassader og andre bygninger som tilhører ikke-muslimer, kan være utpekt som terrormål.

Noen timer etter at Israel utstedte reiserådet, publiserte Sky News en rapport der etterretningskilder fortalte om konkrete terrortrusler mot jødiske mål i Tyrkia. Seks arresterte IS-medlemmer skal i avhør ha fortalt at det planlegges angrep rettet mot jødiske barn i Tyrkia. IS-celler skal planlegge angrep mot jødiske barnehager, skoler og ungdomssentre, ifølge rapporten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart