Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grensegjerdet mellom Israel og Gaza. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Bombe eksploderte ved Gaza-grensen

En bombe eksploderte ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza fredag morgen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En bulldoser som ble brukt i arbeid på israelsk side av grensen befant seg på kort avstand fra bomben da den eksploderte. Likevel kom ingen til skade, ifølge Times of Israel.

Bomben var plassert på Gazas side av den nordlige grensen.

I januar avdekket israelske sikkerhetsstyrker flere planer om lignende bombeangrep. Det israelske luftforsvaret angrep en gruppe palestinske terrorister som var i ferd med å plassere ut en bombe ved grensen og hindret dermed at angrepet ble utført. Etterretningstjenesten fant samtidig flere veibomber som sto klare til å eksplodere.

Den nordlige delen av grensen har vært det mest urolige grenseområdet etter Gaza-krigen 2014. Området har vært preget av jevnlige opptøyer ved grensen og sporadiske rakettangrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart