Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)
Rakett avfyrt fra Gaza-stripen inn mot Sør-Israel. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi)

Israel besvarte rakettangrep fra Gaza

Etter at to raketter ble avfyrt mot Israel fra Gaza onsdag kveld, angrep det israelske luftforsvaret to av Hamas’ terrorbaser natt til torsdag.

En rakett fra Gaza eksploderte onsdag kveld på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen i Sør-Israel, ifølge flere rapporter. Det er ikke meldt om skader i eksplosjonen. Det gikk ikke av noen rakettalarm i områdene i nærheten. En annen rakett som også var rettet mot Israel, skal ha eksplodert på Gazas side av grensen, ifølge palestinske medier. Walla News melder at terrorgruppen Omar Hadid-brigaden, som har bånd til Den islamske staten, har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet.

Det israelske forsvaret sier i en pressemelding at de holder Hamas-myndighetene ansvarlige for å opprettholde ro og orden i Gaza. IDF vil fortsette sin innsats for å bevare ro og sikkerhet i de sør-israelske lokalsamfunnene i nærheten av Gaza, erklærer de.

Natt til torsdag besvarte det israelske luftforsvaret rakettangrepet ved å bombe to mål i Gaza. Begge målene tilhørte Hamas og var en del av organisasjonens terror-infrastruktur, skriver blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

Forholdet mellom Israel og Gaza har vært mer anspent etter at IDF nylig avdekket to nye terrortunneler som var gravd ut fra Gaza og under grensen mot Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart