Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

– Det vil ikke være nok å reagere med ord

Sikkerhetskabinettet drøfter tiltak mot terroristene og deres medhjelpere.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman besøkte torsdag Sarona-markedet, åsted for gårdagens terrorangrep der to unge palestinske terrorister fra landsbyen Yatta på Vestbredden drepte fire israelere og såret rundt 18. Det skriver Ha’aretz.

– La meg aller først uttrykke mine kondolanser til de dødes familier, og ønsker om rask bedring til de sårede. Jeg har kommet til Tel Aviv for å hedre innbyggerne i Tel Aviv, som enda en gang gjennomgår en vanskelig hendelse, men likevel ønsker å returnere til livet og vise at livet er sterkere, sa Lieberman da han besøkte Sarona Market.

– Jeg kommer ikke til å liste opp hvilke tiltak vi vil gjennomføre, men jeg vil ikke være fornøyd med kun prat, sa han.

Viseforsvarsminister Eli Ben-Dahan sa torsdag morgen at dagliglivet i landsbyen terroristene kom fra «ikke vil fortsette som før».

– En landsby som har terrorister i sin midte vil betale prisen. Vi vil kun tillate trafikk inn og ut av landsbyen av humanitære årsaker så lenge vi leter etter medskyldige, sa Ben-Dahan.

Onsdag kveld kansellerte Israel alle innreisetillatelser som var utstedt for den muslimske fastemåneden Ramadan.

– Dessverre ser vi hvert år at Ramadan er en måned med terror. Og hvert år øker vi sikkerheten denne måneden, sa Ben-Dahan.

Utdanningsminister Naftali Bennett uttalte på en markering i forbindelse med ti-årsdagen for den andre Libanon-krigen at det er en forbindelse mellom terroristskurkene som går inn på kafeer for å drepe jøder fordi de er jøder, til den morderiske organisasjonen som befinner seg i nord. Han refererte til Hizbollah i Libanon.

Etterretning- og atomenergiminister Yisrael Katz kalte terrorangrepet «en avskyelig forbrytelse som krever et ualminnelig, grundig og smertefullt israelsk svar.»

Han la til at angripernes landsby må gjennomgå en «rot-behandling som vil bli husket», og at den må forbli avsperret i «lang tid». Han ba også om fortgang i arbeidet med å endre loven slik at terroristenes familier kan utvises.

Ordføreren i Yatta, Musa Muhamara, ble også sitert av Ha’aretz. Han hevdet at de to angriperne ikke var kjent som medlemmer i noen terrorgrupper.

– Vi er veldig overrasket, og den eneste forklaringen på det som skjedde er at de to var influert av alt som nylig har skjedd, sa han med referanse til den såkalte «Knivintifadaen» som startet i oktober i fjor.

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart