Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Det vil ikke være nok å reagere med ord

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Sikkerhetskabinettet drøfter tiltak mot terroristene og deres medhjelpere.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman besøkte torsdag Sarona-markedet, åsted for gårdagens terrorangrep der to unge palestinske terrorister fra landsbyen Yatta på Vestbredden drepte fire israelere og såret rundt 18. Det skriver Ha’aretz.

– La meg aller først uttrykke mine kondolanser til de dødes familier, og ønsker om rask bedring til de sårede. Jeg har kommet til Tel Aviv for å hedre innbyggerne i Tel Aviv, som enda en gang gjennomgår en vanskelig hendelse, men likevel ønsker å returnere til livet og vise at livet er sterkere, sa Lieberman da han besøkte Sarona Market.

– Jeg kommer ikke til å liste opp hvilke tiltak vi vil gjennomføre, men jeg vil ikke være fornøyd med kun prat, sa han.

Viseforsvarsminister Eli Ben-Dahan sa torsdag morgen at dagliglivet i landsbyen terroristene kom fra «ikke vil fortsette som før».

– En landsby som har terrorister i sin midte vil betale prisen. Vi vil kun tillate trafikk inn og ut av landsbyen av humanitære årsaker så lenge vi leter etter medskyldige, sa Ben-Dahan.

Onsdag kveld kansellerte Israel alle innreisetillatelser som var utstedt for den muslimske fastemåneden Ramadan.

– Dessverre ser vi hvert år at Ramadan er en måned med terror. Og hvert år øker vi sikkerheten denne måneden, sa Ben-Dahan.

Utdanningsminister Naftali Bennett uttalte på en markering i forbindelse med ti-årsdagen for den andre Libanon-krigen at det er en forbindelse mellom terroristskurkene som går inn på kafeer for å drepe jøder fordi de er jøder, til den morderiske organisasjonen som befinner seg i nord. Han refererte til Hizbollah i Libanon.

Etterretning- og atomenergiminister Yisrael Katz kalte terrorangrepet «en avskyelig forbrytelse som krever et ualminnelig, grundig og smertefullt israelsk svar.»

Han la til at angripernes landsby må gjennomgå en «rot-behandling som vil bli husket», og at den må forbli avsperret i «lang tid». Han ba også om fortgang i arbeidet med å endre loven slik at terroristenes familier kan utvises.

Ordføreren i Yatta, Musa Muhamara, ble også sitert av Ha’aretz. Han hevdet at de to angriperne ikke var kjent som medlemmer i noen terrorgrupper.

– Vi er veldig overrasket, og den eneste forklaringen på det som skjedde er at de to var influert av alt som nylig har skjedd, sa han med referanse til den såkalte «Knivintifadaen» som startet i oktober i fjor.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart