Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Knivangrep i Netanya

Åstedet like etter terrorangrpet i Netanya torsdag 30. juni 2016. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)
Åstedet like etter terrorangrpet i Netanya torsdag 30. juni 2016. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)
En ultraortodoks jødisk mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene ble knivstukket av en palestinsk terrorist i den sentral-israelske kystbyen Netanya torsdag kveld.

Angrepet fant sted på et gatehjørne like i nærheten av en utendørs markedsplass i sentrum av Netanya. Begge ofrene ble knivstukket i overkroppen. Mannen ble moderat skadet, mens kvinnen ble lettere skadet. Begge ble raskt fraktet til et sykehus i byen, ifølge Ha’aretz.

Angriperen var en 46 år gammel palestinsk mann fra Tulkarem, en palestinsk landsby som ligger 16 km fra Netanya, rett på den andre siden av ”den grønne linjen” (våpenhvilelinjen fra 1949 mellom israelsk territorium og Vestbredden). Han ble skutt og drept av en bevæpnet sivil person som ble oppmerksom på angrepet.

Da redningsmannskaper fra Magen David Adom kom til åstedet noen minutter senere, var en gruppe sivile i gang med å forsøke å stanse blødningen på den knivstukne mannen, mens andre var opptatt med å bære den skadde kvinnen bort fra folkemengden ved markedet.

Øyenvitner forteller at de så mannen bli sluppet ut av en bil som kjørte ham til stedet like før angrepet. Derfor har politiet iverksatt leteaksjon etter en mulig medskyldig gjerningsmann.

Dette er det andre knivangrepet denne torsdagen. I det første angrepet ble ei 13 år gammel israelsk jente drept mens hun lå og sov i sin egen seng.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart