Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tel Aviv-terrorister var inspirert av IS

De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)
De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)
De palestinske terroristene som drepte fire personer i Tel Aviv i juni, var inspirert av Den islamske staten.

Dette kom fram i tiltalen som ble tatt ut mot drapsmennene mandag, ifølge blant andre Times of Israel. I tiltalen står det at de var inspirert av IS, men at de ikke var medlemmer eller på annen måte formelt knyttet til organisasjonen.

Fetterne Muhammad og Khalid Muhamra skjøt og drepte fire israelere i en restaurant i området Sarona Market i Tel Aviv om kvelden 8. juni. En tredje palestinsk mann, Younis Ayash Musa Zayn, er tiltalt for medvirkning til angrepet. De tre har fortalt i avhør at de planla angrepet i et halvt år. Først planla de å utføre et skyteangrep på et passasjertog, men senere la de om planen da de mente det ble for vanskelig å smugle våpnene sine forbi sikkerhetsvaktene på togstasjonene. Den eksakte restauranten ble tilfeldig valgt som åsted den samme dagen. Alle tre mennene er i 20-årene og kommer fra den palestinske landsbyen Yatta utenfor Hebron.

Muhammad Muhamra var den første til å bli tilhenger av terrorgruppen Den islamske staten. Han ble radikalisert via internett mens han bodde i Jordan. Fetterne begynte å planlegge angrepet kort tid etter at han flyttet hjem igjen i januar.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart