Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)
De tre mennene på bildet har tilstått å ha stått bak skyteangrepet i Tel Aviv der fire personer ble drept 8. juni 2016. (Foto: Flash90)

Tel Aviv-terrorister var inspirert av IS

De palestinske terroristene som drepte fire personer i Tel Aviv i juni, var inspirert av Den islamske staten.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Dette kom fram i tiltalen som ble tatt ut mot drapsmennene mandag, ifølge blant andre Times of Israel. I tiltalen står det at de var inspirert av IS, men at de ikke var medlemmer eller på annen måte formelt knyttet til organisasjonen.

Fetterne Muhammad og Khalid Muhamra skjøt og drepte fire israelere i en restaurant i området Sarona Market i Tel Aviv om kvelden 8. juni. En tredje palestinsk mann, Younis Ayash Musa Zayn, er tiltalt for medvirkning til angrepet. De tre har fortalt i avhør at de planla angrepet i et halvt år. Først planla de å utføre et skyteangrep på et passasjertog, men senere la de om planen da de mente det ble for vanskelig å smugle våpnene sine forbi sikkerhetsvaktene på togstasjonene. Den eksakte restauranten ble tilfeldig valgt som åsted den samme dagen. Alle tre mennene er i 20-årene og kommer fra den palestinske landsbyen Yatta utenfor Hebron.

Muhammad Muhamra var den første til å bli tilhenger av terrorgruppen Den islamske staten. Han ble radikalisert via internett mens han bodde i Jordan. Fetterne begynte å planlegge angrepet kort tid etter at han flyttet hjem igjen i januar.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart