Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Dro til Tempelhøyden for å minnes sin drepte datter

Rina og Amihai Ariel, foreldrene til drapsofferet Hallel Yaffa Ariel (13), på vei mot Tempelhøyden tirsdag formiddag. (Foto: Flash90)
Rina og Amihai Ariel, foreldrene til drapsofferet Hallel Yaffa Ariel (13), på vei mot Tempelhøyden tirsdag formiddag. (Foto: Flash90)
Familien til den 13 år gamle israelske jenta som ble knivdrept i sin egen seng 30. juni, samlet seg i dag på Tempelhøyden i Jerusalem for å ta farvel gjennom en minneseremoni.

Terrorangrepet der den unge jenta Hallel Yaffa Ariel ble drept mens hun lå og sov i sitt hjem i bosetningen Kiryat Arba, rystet Israel 30. juni. Familien Ariel uttrykker at det for dem er svært viktig å få lov å holde en minneseremoni på Tempelhøyden, jødedommens helligste sted.

De søkte på forhånd statsminister Netanyahu om tillatelse til å ta med seg 250 venner og støttespillere i seremonien. De søkte også om at seremonien skulle få inkludere bønn for datterens sjel. Familien skrev i brevet til Netanyahu:

”Vi og Hallel kjente alltid en dyp forbindelse til Tempelhøyden. Vi besøkte den, og vi vil fortsette å gjøre det, for vi tror at dette er Guds hus og at den gir styrke og liv til hvert hus i Israel. Bare der kan all tomhet bli fylt, og bare der kan vi finne en form for fred.”

I forrige uke oppfordret drapsofferets mor ”hele Israel” til å komme og støtte familien ved Tempelhøyden, gjennom en video som ble spredt på Facebook.

 

Begrenset antall og ingen bønn

Tirsdag formiddag gjennomførte familien minneseremonien. Familien fikk innvilget tillatelse til å besøke Tempelhøyden sammen med noen titalls støttespillere stilt opp i små grupper. De fikk tillatelse til å holde en minneseremoni, men uten bønn.

Flere hundre israelere møtte opp for å vise sin støtte til den sørgende familien. Denne folkemengden slapp ikke inn på Tempelhøyden, men samlet seg ved den inngangen jødene og turistene bruker, Mughrabi-broen like ved Vestmuren, mens familien holdt seremonien.

Flere Knesset-medlemmer var med i folkemengden ved Vestmuren, deriblant Uri Ariel (som er landbruksminister i regjeringen og fetteren til den drepte jentas far) og Bezalel Smotrich fra Bayit Yehudi, samt Yehuda Glick og Oren Hazan fra Likud.

 

Familie med kontroversiell overbevisning

Tempelhøyden er som kjent under muslimsk kontroll. Jøder har siden 1967 hatt begrenset adgang til stedet til visse tider på døgnet, men ingen adgang til å be der. Falske rykter om at Israel går inn for å forandre status quo på Tempelhøyden var en av faktorene som satte i gang den fortsatt pågående terrorbølgen mot Israel i september 2015. Som et ledd i arbeidet med å roe ned spenningsnivået på Tempelhøyden, har den israelske regjeringen vedtatt et midlertidig forbud mot at israelske parlamentsmedlemmer kan besøke helligdommen.

Jentas familie er kjent for å være blant aktivistene som kjemper for at Israel skal endre syn på Tempelhøyden og gå inn for å overta den og bygge et nytt jødisk tempel der. Flere familiemedlemmer, inkludert landbruksminister Uri Ariel, tok til orde for dette under markeringen. Flere i folkeansamlingen ved Vestmuren holdt taler der dette var tema. Overbevisningen til faren til den drepte jenta, Amihai Ariel, er at terroren mot Israel skjer fordi jødene ikke har inntatt Tempelhøyden og bygd et nytt tempel der. Familien tilhører en liten minoritet i landet som tenker slik.

Drapsofferets foreldre har tatt til orde for et forslag om å forandre navnet på Mughrabi-broen til Hallel-broen, for å hedre deres datters minne.

 

Kilder: Jerusalem Post, Ynetnews.com og Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart