Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hamas vil henrette tre personer for å ha gitt Israel informasjon

Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Tre palestinere i Gaza er dødsdømt av Hamas for spionasje.

Hamas’ militære domstol i Gaza dømte de tre til døden tirsdag. En av de dødsdømte er en mann på 57 år fra Gaza by som i mer enn 20 år skal ha gitt etterretningsinformasjon til Israel om blant annet Hamas’ tunneler, skjulesteder, rakettavfyringsramper og terroristenes boliger og kjøretøy. De andre er en mann i 50-årene fra Khan Younis og en mann på 35 år fra Rafah, ifølge palestinske medier som er gjengitt av Times of Israel.

Terrororganisasjonen Hamas, som har hatt kontrollen over Gaza siden 2006, er fra før av kjent for å gjennomføre bestialske offentlige henrettelser av dem som blir anklaget for å ha samarbeidet med Israel. I tidligere tilfeller har kroppene til de drepte blitt slept langs veiene etter motorsykler.

25. mai ble det kjent at Hamas ville begynne å henrette dødsdømte fanger uten godkjennelse fra den palestinske presidenten, slik loven egentlig krever av dem. De erklærte at 13 drapsdømte fanger ville bli henrettet innen kort tid. 29. mai ble de tre første av disse henrettet.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart