Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)

Hamas vil henrette tre personer for å ha gitt Israel informasjon

Tre palestinere i Gaza er dødsdømt av Hamas for spionasje.

Hamas’ militære domstol i Gaza dømte de tre til døden tirsdag. En av de dødsdømte er en mann på 57 år fra Gaza by som i mer enn 20 år skal ha gitt etterretningsinformasjon til Israel om blant annet Hamas’ tunneler, skjulesteder, rakettavfyringsramper og terroristenes boliger og kjøretøy. De andre er en mann i 50-årene fra Khan Younis og en mann på 35 år fra Rafah, ifølge palestinske medier som er gjengitt av Times of Israel.

Terrororganisasjonen Hamas, som har hatt kontrollen over Gaza siden 2006, er fra før av kjent for å gjennomføre bestialske offentlige henrettelser av dem som blir anklaget for å ha samarbeidet med Israel. I tidligere tilfeller har kroppene til de drepte blitt slept langs veiene etter motorsykler.

25. mai ble det kjent at Hamas ville begynne å henrette dødsdømte fanger uten godkjennelse fra den palestinske presidenten, slik loven egentlig krever av dem. De erklærte at 13 drapsdømte fanger ville bli henrettet innen kort tid. 29. mai ble de tre første av disse henrettet.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart