Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Planla terror fordi turister og jøder besøker Tempelhøyden

Her forsøkte en palestinsk terrorist å drepe flest mulig trikkepassasjerer 17. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Her forsøkte en palestinsk terrorist å drepe flest mulig trikkepassasjerer 17. juli 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
En palestinsk student ville sprenge trikkepassasjerer som hevn for at ikke-muslimer får lov å besøke Tempelhøyden.

Mange sivile liv kunne ha gått tapt dersom den 21 år gamle palestinske studenten Ali Abu Hassan hadde lyktes med sitt forsøk på å angripe trikken i Jerusalem 17. juli. Tirsdag 2. august har det israelske politiet offentliggjort flere detaljer fra etterforskningen. Politiet opplyser at Abu Hassan hadde som mål å gjennomføre et angrep i Jerusalem som ”hevn for at turister og israelske jøder besøker Tempelhøyden”.

 

Propagandaen om Tempelhøyden

Siden 1967 har forordningene om Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem ligget fast. Muslimer har tilnærmet ubegrenset adgang til stedet, og de har full adgang til å holde bønn der. Jøder, kristne og andre får ikke lov å be der, men har adgang til å besøke stedet til bestemte, avgrensede tider. Som kjent er Tempelhøyden jødedommens helligste sted, mens islam regner den som sitt tredje helligste sted.

En stor del av bakgrunnen for den pågående terrorbølgen mot israelere er at mengder av palestinere tror på et falskt rykte om at al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden er i fare. Ryktet vil ha det til at israelske myndigheter planlegger å ødelegge den og erstatte den med en jødisk helligdom. Netanyahu har gjentatt en lang rekke ganger at Israel ikke går inn for å forandre status quo. Ryktet fortsetter likevel å spre seg, ikke minst ved hjelp av de palestinske selvstyremyndighetene med Mahmoud Abbas i spissen. Abbas fremmet den grunnløse anklagen til og med fra FNs talerstol 1. oktober, og det var etter dette at terrorbølgen eskalerte.

 

Ville ramme så mange som mulig

Terroristen som ville sprenge trikkepassasjerer i vrede over at ikke-muslimer i det hele tatt beveger seg inn på Tempelhøyden, var bevæpnet med tre rørbomber som han hadde forbundet til ett kraftig eksplosiv. Bombene var dekket med spikere og skruer som var dyppet i rottegift. Han hadde i tillegg med seg to kniver. Med oppskrift funnet på internett hadde han utviklet bombene selv. Han tok seg ulovlig inn i Jerusalem. Deretter tok han en buss til sentrum og gikk nedover Jaffa-gaten på leting etter et bombemål. Han har forklart i avhør at han først og fremst så etter en restaurant med mye folk, men at han bestemte seg for heller å ramme trikken da han så at et stort antall mennesker gikk om bord. Takket være en årvåken sikkerhetsvakt ble han avslørt og pågrepet før han rakk å detonere bombene.

Tirsdag 2. august ble mannen tiltalt for drapsforsøk, våpenproduksjon og planlegging av kriminelle handlinger, skriver Times of Israel.

 

Denne videoen viser politiet som anholder terroristen like etter pågripelsen:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart