Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel venter IS-angrep ved Egypt-grensen innen et halvt år

Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Grenseområdet mellom Israel og Egypt på Sinai-halvøya. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Det israelske forsvaret har grunn til å tro at terrorister med tilknytning til IS vil gå til angrep ved landets sørlige grense innen et halvt år, ifølge en militær kilde som uttaler seg til The Telegraph.

En høyt posisjonert offiser, som uttaler seg anonymt, sier til den britiske avisen The Telegraph at IS’ avlegger i Sinai-ørkenen, Welayat Sinai, forbereder et større angrep mot Israel. Terroristene med bånd til Islamsk Stat har den senere tiden rustet opp ved å stjele minst en M60 tanks og et lager russiskprodusert antitankskyts. Det israelske forsvaret har grunn til å tro at dette har sammenheng med planer om et større angrep mot Israel ved Egypt-grensen, ifølge kilden.

– Det kan skje i dag, i morgen, om en måned, men innen de neste seks månedene vil vi komme til å stå overfor Welayat Sinai. I løpet av de neste seks månedene vil de forsøke å utføre et angrep og gjøre noe mot Israel, sier offiseren.

Dersom informasjonen hans stemmer, vil det være første gang siden 2012 at Israel angripes fra sør-grensen. Den gangen gjennomførte radikale islamistgrupper en serie med angrep over grensen mot Israel. Den gangen hadde terrorgruppen bånd til Al-Qaida, og kalte seg Ansar Bayt al-Maqdis. Siden 2014 har den samme gruppen sverget troskap til Islamsk Stat. Navnet Welayat Sinai betyr Sinai-provinsen av den islamske staten. Det var den samme gruppen som tok på seg ansvaret for bombingen av et russisk passasjerfly med 224 personer om bord i oktober 2015.

Israel erfarer at terrorgruppen er vesentlig bedre utstyrt nå enn for fire år siden. De siste årene har gruppen i hovedsak hatt fokus på å kjempe mot egyptiske militærstyrker. De er særlig aktive i den østlige delen av Sinai. Det er fra før av kjent at Israel og Egypt samarbeider om å bekjempe terrorgruppene i Sinai. Islamsk Stat har tidligere publisert flere videoer der de framfører trusler mot Israel og det jødiske folk om framtidige angrep. Hittil har ikke IS utført noen sentralt organiserte terrorangrep mot Israel, men enkelte av solo-terroristene som har begått angrep den senere tiden, har erkjent å ha vært inspirert av IS.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart