Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)
Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)

Terrorist dømt til 9 år i fengsel for angrep i Jerusalem

Han er funnet skyldig i å ha knivstukket to jødiske tenåringer i Jerusalem i fjor.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den israelske araberen John Kakish (21) er funnet skyldig i hatkriminalitet, ifølge Yedioth Aharonot. Mannen knivstakk to ultraortodokse tenåringer ved Damaskus-porten i Jerusalem under den jødiske høytiden shavuot i mai 2015. Dommeren mener at Kakish fortsatt utgjør en trussel for samfunnet og fant det rett å dømme ham deretter. Tingretten i Jerusalem dømte ham til ni års fengsel. I tillegg til fengselsdommen må Kakish betale 10.000 shekel, som tilsvarer 23.000 kroner, til hvert av ofrene.

Dommer Raphael Carmel har tidligere funnet Kakish skyldig i to tilfeller av voldelig overfall med dødelig våpen.

Kakish er en israelsk statsborger og kristen araber. Da han begikk angrepet han nå er dømt for, kjøpte han en kjøkkenkniv på markedet ved Damaskus-porten i det muslimske kvarteret av Gamlebyen i Jerusalem. Etterpå gikk han mot klagemuren og ventet i en gate i nærheten til en gruppe ultraortodokse tenåringer gikk forbi. Kakish angrep deretter gruppen og rakk å knivstikke to av dem før han stakk av. Da han rømte fra stedet, kastet Kakish fra seg jakka og kniven i en bakgate. Så skiftet han klær og barberte seg for å gjøre det vanskelig for politiet å identifisere ham.

Hele hendelsen ble filmet av et overvåkningskamera. Det gjorde det lettere for den israelske etterretningstjenesten Shin Bet å finne ham. Han tilsto i avhør, men mener at han selv er et offer i saken. På Facebook har han postet innlegg som oppfordrer til frigjøring av Jerusalem og Palestina.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart