NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)
Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)

– Behold roen og samarbeid med Israel for å bekjempe terror

- Israel er en ledende stat i kampen mot islamistisk radikalisme og terror. Europa bør følge Israels eksempel i å håndtere terrorangrep, mener Lord Trimble og Robert Quick.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Britiske etterretningstjenester antar at selv om Islamske Stat (IS) skulle bli militært beseiret i Irak og Syria, vil islamistisk terror fortsatt være en trussel på hjemmebane. IS-krigere vil returnere fra Midtøsten og spre sine angrep i demokratiske land. Etter at flere dødelige angrep allerede har funnet sted, er europeiske byer i høy beredskap og forbereder seg til å kunne håndtere nye angrep.

Lord Trimble, tidligere førsteminister i Nord-Irland og grunnlegger av Friends of Israel Initiative, og Robert Quick, som har solid bakgrunn i kontraterrorisme, skriver i the Telegraph at europeere bekymrer seg for egen sikkerhet.

Spørsmålet mange stiller, er hvordan man kan sørge for at befolkningen er trygg, mens man samtidig skal bevare samfunnets liberale og demokratiske verdier. Trimble og Quick mener man må være realistiske når det gjelder den dødelige trusselen som terrorisme utgjør.

For å kunne bekjempe terrorens taktikkmetoder må man samarbeide med dem som deler våre verdier og som kan hjelpe oss. Et land som er en god samarbeidspartner er Israel: det demokratiske landet som har kjempet og holdt ut mot islamistisk terror.

– Israels ekspertise vil hjelpe Europa med å redde liv, i tillegg til å være en guide til hvordan man skal håndtere det vanskelige moralske, juridiske og taktiske terrenget som venter oss, skriver Trimble og Quick.

Terror mot uskyldige sivile har alltid vært en del av Israels historie, selv før landet ble opprettet. Da den andre intifadaen herjet tidlig på 2000-tallet, ble israelske sivile drept i selvmordsangrep på busser og kjøpesenter på daglig basis. Det siste året har Israel opplevd en bølge av terrorangrep utført av knivstikkere og bilangrep. På denne måten har Israel lært å håndtere stress som europeiske ledere ikke engang kunne tenke seg før terroren nådde Europa.

På denne bussen ble Richard Lakin, far til Micah Lakin Avni (innfelt) drept 13. oktober 2015 av to palestinske terrorister. (Foto: Flash90 / profilfoto fra Times of Israel Blogs)
På denne bussen ble Richard Lakin, far til Micah Lakin Avni (innfelt) drept 13. oktober 2015 av to palestinske terrorister. (Foto: Flash90 / profilfoto fra Times of Israel Blogs)

Trimble og Quick legger fram fire hovedfunn fra deres granskning av hvordan Israel har kjempet mot terror.

For det første har israelsk etterretning spilt en stor rolle i å bekjempe islamistisk terror. Selv om Storbritannia har gode etterretningsevner, bør det legges større vekt på å investere i etterretning hvis britene skal lykkes i å avverge terrorangrep. Israelsk ledelse av tverretatlig samarbeid burde også være noe europeerne kan lære av.

For det andre har britene forsøkt å forbedre og konsolidere lovgivning ved å følge Israels eksempel. Rettslig tilsyn, uten politisk innblanding og med full tilgang på all relevant informasjon, er en viktig del av å redusere problemene som demokrati møter når de forsvarer seg mot en fiende som utnytter friheten vår.

For det tredje er motstandsdyktighet uhyre viktig i kampen mot terror. Storbritannia har klart seg fint på dette området, men Trimble og Quick tror britene bør vurdere om de er godt nok beskyttet.

– I Israel forventes det at om det befinner seg soldater, politimenn, sikkerhetsvakter eller bevæpnede sivile, i nærheten av en hendelse, skal man hjelpe til uten å vente på ordre, forteller Trimble og Quick.

Motstandsdyktighet betyr at man har evne til å overvinne frykten og å fortsette livet som før.

– Vi ble imponerte over hvordan israelsk beredskap håndterer de verste kriser uten at resten av nasjonen påvirkes. I motsetning har flere store europeiske byer hatt portforbud denne sommeren, påpeker Trimble og Quick.

For det fjerde har internett gjort kampen mot terror til en utfordring. Israels minister for offentlig sikkerhet besøkte nylig London for å søke nærere samarbeid i kampen mot islamistisk radikalisme på internett. Sosiale medier er en plattform for både Islamsk Stat og angriperne i den nylige terrorbølgen som herjet i Israel.

– Israel er på frontlinjen av Vestens konfrontasjon mot islamistisk terrorisme, og er derfor en viktig samarbeidspartner, avslutter Trimble og Quick.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart