Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette er ofrene etter søndagens terrorangrep

Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og Erez Orbach (20) mistet livet i terrorangrepet i Jerusalem. Gjerningsmannen skal være tilhenger av terrorgruppen IS.

Det israelske forsvaret har nå frigjort navnene på de fire som døde i søndagens terrorangrep i Jerusalem. Times of Israel har publisert navn og bilder av dem.

De fire er kvinnene Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og mannen Erez Orbach (20). Ofrene var en del av en gruppe soldater som var på omvisning i Jerusalem for å lære om jødisk historie. De stod på utsiden av turbussen da en lastebil helt uten forvarsel dundret rett inn i folkemengden. Sjåføren rakk å rygge over dem som lå på bakken før han ble nøytralisert av skudd fra soldatene. I tillegg til de fire som døde ble 16 soldater skadet, tre av dem alvorlig.

Gjerningsmannen er identifisert som Fadi al-Qanbar, fra den arabiske bydelen Jabel Mukaber i Jerusalem. Ifølge Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, skal terroristen være inspirert av terrorgruppen IS. Den israelske regjeringens sikkerhetskabinett vedtok søndag at alle kjente IS-sympatisører skal settes i administrativ forvaring. Det innebærer at de for en begrenset periode kan holdes fengslet uten rettssak.

Statsminister Benjamin Netanyahu var søndag på åstedet for terrorangrepet. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu var søndag på åstedet for terrorangrepet. (Foto: Kobi Gideon)

– Vi vil overvinne denne terrorhandlingen, akkurat som vi har overvunnet andre angrep, sa Netanyahu til pressen, da han besøkte åstedet søndag.

Statsministeren ser angrepet i sammenheng med lignende terrorangrep, som i Nice og Berlin.

– Vi skal kjempe mot denne pesten, og vi skal knuse den, sa Netanyahu, som var sammen med forsvarsminister Avigdor Lieberman på åstedet. Forsvarsministeren sa at det ikke var striden rundt bosettinger som førte til terrorangrepet, men av den enkle grunn at «vi er jøder, og vi bor her i Israel».

– Det finnes ingen annen grunn og det er ingen vits å komme med bortforklaringer. Dette handler ikke om jødisk bosetting eller forhandlinger, men et angrep inspirert av ISIS, sa forsvarsministeren til pressen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart