Massemorderen Ahmed Daqamseh angrer ikke på drapet av sju skolejenter. Her intervjues han etter 20 år i fengsel. (Foto: Skjermdump YouTube)
Massemorderen Ahmed Daqamseh angrer ikke. Her intervjues han etter løslatelsen. (Foto: Skjermdump YouTube)

Jordansk massemorder angrer ikke på at han drepte sju israelske skolejenter

Den tidligere soldaten Ahmed Daqamseh ble tatt imot som en helt etter 20 år i fengsel.

I mars 1997 åpnet den jordanske grensevakten Ahmed Daqamseh ild med maskingeværet sitt mot en gruppe israelske skolejenter som var på utflukt til den israelsk-jordanske-grensen. Før våpenet kilte seg og Daqamseh ble overmannet av medsoldater, hadde han rukket å drepe sju israelske skolejenter, i tillegg til å ha skadet fem andre og en lærer. Fem av de drepte var 13 år, mens to hadde fylt 14.

Daqamseh sa senere at han avfyrte skuddene fordi han mente jentene forstyrret ham mens han ba. En jordansk domstol mente soldaten var mentalt ustabil og dømte han derfor til 20 år i fengsel, framfor å gi ham dødsstraff. Søndag ble han løslatt fra fengsel, én dag før 20-års markeringen av massakren som skjedde 13. mars 1997.

Den avdøde jordanske kong Hussein besøkte ofrenes familier etter angrepet for 20 år siden og uttrykte kondolanser på vegne av det jordanske folk. Likevel er det mange jordanere som ser på Daqamseh som en helt. I 2011 ble det diplomatisk krise mellom Israel og Jordan da den daværende jordanske justisminister Hussein Mjali ville slippe Daqamseh fri, og uttrykte at han ikke fortjente å sitte i fengsel.

Etter søndagens løslatelse ble Daqamseh mottatt som en helt av en folkemengde i hjembyen Ibrid. Mange sang, klappet og jublet over massemorderens hjemkomst. Jordanske myndigheter hadde sluppet Daqamseh fri midt på natten for å unngå at en enda større folkemengde skulle samle seg til støtte for terroristen.

Minnestedet til de sju israelske skolejentene som ble drept 13. mars 1997.
Minnestedet til de sju israelske skolejentene som ble drept 13. mars 1997. (Foto: Wikipedia)

Bare timer etter at han var kommet, hjem stilte Daqamseh opp på et TV-intervju med al-Jazeera. Der uttrykte han ingen anger for drapene på de sju skolejentene. Tvert imot omtalte han israelerne som «menneskelig avfall som må fjernes».

– Israelerne er menneskelig avfall som resten av verden har spydd ut foran våre føtter. Vi må utrydde dem med flammer eller begravelse. Hvis ikke våre hender gjør det, vil oppgaven falle på framtidige generasjoner, sier Daqamseh til TV-kanalen.

Etterpå uttalte han seg direkte til den jordanske befolkning.

– Dere må ikke tro på løgnen om normalisering med den zionistiske enhet. Tro ikke på løgnen om en tostatsløsning. Palestina er ett land, fra elven til havet. Det er ingen stat som heter Israel, sier morderen i sitt første intervju etter 20 år i fengsel.

Flere av familiene til tenåringene som ble myrdet reagerer på løslatelsen.

– Hvordan kan vi vite at han [Daqamseh] ikke utfører et nytt terrorangrep og dreper enda flere israelere, sier Orit Cohen, som mistet søsteren Keren i det brutale angrepet for 20 år siden, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

Her blir Daqamseh tatt imot som en helt i hjembyen sin;

[youtube width=»500″ height=»366″]https://www.youtube.com/watch?v=BH3_AiuKkmI[/youtube]

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart