Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To politimenn knivstukket i Jerusalem

En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
Gjerningsmannen ble skutt og drept. Hendelsen skjedde like før feiringen av Purim-høytiden.

To politimenn ble ved morgentimene mandag knivstukket ved Løveporten, en av inngangene til Gamlebyen i Jerusalem. Politimennene skal ha blitt moderat skadet i angrepet. Gjerningsmannen ble skutt og kritisk skadet av politiet og døde senere av skadene. Knivstikkingen skal ha skjedd rundt klokken 04.00 israelsk tid.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kommet inn i en vaktbu hvor to politimenn var stasjonert. Der skal han ha dratt fram en stor slaktekniv og begynt å stikke politimennene inne i den trange bua. En av politimennene klarte å komme seg ut, fikk ladet pistolen og skutt terroristen, skriver avisen Times of Israel.

Terroristen er blitt identifisert av arabiske medier som Ibrahim Mahmoud Mattar. Politiet sier 25-åringen er beboer i nabolaget Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. Det har huset mange terrorister opp gjennom årene. Flere personer ble etter angrepet pågrepet etter at politiet gikk til aksjon i nabolaget. I hjemmet til den drepte terroristen ble det gjort flere beslag, blant annet et Hamas-flagg.

Hendelsen skjer like før den jødiske Purim-høytiden feires i Jerusalem. Den feires mandag i Jerusalem, en dag senere enn de fleste andre byer i Israel, og politiet har satt inn ekstra mannskap for å styrke sikkerheten i hovedstaden.

Gamlebyen i Jerusalem har vært åsted for mange terrorangrep siden en bølge av angrep startet i oktober 2015. 40 israelere, to amerikanere, én palestiner og én eritreer er blitt drept i ulike kniv-, bil- og skyteangrep siden voldsbølgen startet.

Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)
Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart