En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)

To politimenn knivstukket i Jerusalem

Gjerningsmannen ble skutt og drept. Hendelsen skjedde like før feiringen av Purim-høytiden.

To politimenn ble ved morgentimene mandag knivstukket ved Løveporten, en av inngangene til Gamlebyen i Jerusalem. Politimennene skal ha blitt moderat skadet i angrepet. Gjerningsmannen ble skutt og kritisk skadet av politiet og døde senere av skadene. Knivstikkingen skal ha skjedd rundt klokken 04.00 israelsk tid.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kommet inn i en vaktbu hvor to politimenn var stasjonert. Der skal han ha dratt fram en stor slaktekniv og begynt å stikke politimennene inne i den trange bua. En av politimennene klarte å komme seg ut, fikk ladet pistolen og skutt terroristen, skriver avisen Times of Israel.

Terroristen er blitt identifisert av arabiske medier som Ibrahim Mahmoud Mattar. Politiet sier 25-åringen er beboer i nabolaget Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. Det har huset mange terrorister opp gjennom årene. Flere personer ble etter angrepet pågrepet etter at politiet gikk til aksjon i nabolaget. I hjemmet til den drepte terroristen ble det gjort flere beslag, blant annet et Hamas-flagg.

Hendelsen skjer like før den jødiske Purim-høytiden feires i Jerusalem. Den feires mandag i Jerusalem, en dag senere enn de fleste andre byer i Israel, og politiet har satt inn ekstra mannskap for å styrke sikkerheten i hovedstaden.

Gamlebyen i Jerusalem har vært åsted for mange terrorangrep siden en bølge av angrep startet i oktober 2015. 40 israelere, to amerikanere, én palestiner og én eritreer er blitt drept i ulike kniv-, bil- og skyteangrep siden voldsbølgen startet.

Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)
Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart