Et av bildene som har blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side. (Foto: Skjermpdump Facebook)
Et av bildene som er blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side tidligere. (Foto: Skjermpdump Facebook)

Fatah fortsetter å hylle terror på Facebook

Den palestinske organisasjonen hyller selvmordsbombere og massemordere på sosiale medier.

I februar stengte Facebook den offisielle siden til Fatah, partiet som styrer De palestinske selvstyremyndighetene, etter at det sosiale nettverket hadde lovet å slå ned på oppvigleri til vold og terror. Fatah publiserte hyllest av palestinsk terrorisme og martyrium til sine 70.000 følgere på Facebook. Mange var derfor glade da siden ble stengt, men gleden ble kortvarig. Bare dager senere ble siden deres åpnet igjen.

Nå skriver Palestinian Media Watch, som overvåker og oversetter palestinske medier, at Fatah fortsatt bruker Facebook til å glorifisere terrorister og promotere terrorisme. De har dokumentert flere hundre innlegg hvor Fatah hyller terrror.

Et av innleggene som nå er tilbake på Facebook, glorifiserer terroristen som drepte den amerikanske turisten Taylor Force. Han ble knivstukket på promenaden i Tel Aviv og døde av skadene. Elleve andre ble skadet i det samme terrorangrepet.

Etter at Fatahs Facebook-side kom opp igjen har de i tillegg lagt ut hyllester av en selvmordsbomber som drepte elleve personer og en snikskytter som skjøt og drepte ti. Noen av hyllestene har også blitt lagt ut på Fatahs offisielle Twitter-konto.

«I dag er det 15. årsdagen som martyr (Shahid) for den heroisk martyrium-søkende Muhammad Daraghmeh. En aktivist fra Al-Aqsa Martyrs’ Brigades, Fatahs militære fløy», skrev de på Twitter i begynnelsen av mars. Daraghmeh tok med seg elleve mennesker i døden, flere av dem små barn, da han sprengte seg selv i luften.

Flere av innleggene som hyller terror, blir tatt ned igjen. Palestinian Media Watch tar derfor skjermbilder for å dokumentere oppvigleriet. Likevel er det mange hyllester som ikke blir fjernet. Som for eksempel et innlegg om Dalal Mughrabi, som ledet det verste terrorangrepet i Israels historie. 38 sivile ble drept, deriblant 13 barn, da en buss ble angrepet. Fatah hyller henne på Facebook som «legenden som aldri vil dø».

Da Facebook-siden ble stengt ned i februar påstod Fatah at grunnen var at de hadde postet et historisk bilde av deres tidligere leder Yasser Arafat (mens han holdt en rifle) ved siden av nåværende Fatah-leder Mahmoud al-Aloul, men dette bildet er blitt lagt ut igjen etter at siden kom opp igjen og ligger fortsatt der.

Fatah påstår den amerikanske ambassaden hjalp dem med å få Facebook-siden opp og gå igjen, men dette tilbakevises av amerikanske myndigheter. Palestinian Media Watch skriver i sitt innlegg at selv om Fatah fortsetter å hylle terror, har de moderert seg noe etter at Facebook-siden ble stengt forrige gang.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart