Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier terrorister er ute etter å ødelegge påskehøytiden. (Foto: Austin Thomas/Flickr)
IDF-sjef Gadi Eisenkot har hatt flere møter med amerikansk hærsjef for å prate om Iran. (Foto: Austin Thomas/Flickr)

IDF-sjef: Terrorister ønsker å ødelegge påsken

Gadi Eisenkot advarer om trusselen fra jihadister på Sinaihalvøya i Egypt.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier mandagens rakettangrep er en bevisst kampanje fra terrorister for å ødelegge den jødiske påskehøytiden Pesach. En rakett avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt traff mandag et drivhus i det sørlige Israel. En mann i 50-årene som befant seg i nærheten av hvor raketten landet, ble behandlet for sjokkskader. Den islamske stat (IS) tok på seg ansvaret for angrepet.

– Terrorister prøver å ødelegge høytiden vår. Dette er en påminnelse om hvor viktig arbeidet vårt er for å sikre Israels sikkerhet, sier Eisenkot til Army Radio.

Egypt har de siste årene hatt store utfordringer med jihadister på den urolige halvøyen. Til tross for stor militær innsats har ikke den egyptiske hæren klart å slå ned på de radikale gruppene. Siden nyttår har det også vært flere rakettangrep fra området og inn mot Israel. I februar ble fire raketter avfyrt mot feriebyen Eilat.

– Vi har en fredsavtale med den egyptiske hæren, som er svært opptatt av å bevare sikkerheten i området. Vi har en felles utfordring i å bekjempe terroristene på Sinaihalvøya ute etter å skade oss, sier IDF-sjefen, ifølge Times of Israel.

Mandag, rett før den jødiske påskehøytiden startet, bestemte israelske myndigheter seg for å stenge grensen mellom Israel og Egypt og legge ned forbud mot å reise inn i Egypt for israelske borgere. Årsaken er konkrete tips om at islamister har planer om å utføre et terrorangrep mot israelske turister i løpet av påskehøytiden. Det var ventet at tusenvis av israelere ville besøke Sinaihalvøya i løpet av påsken.

– Det er bedre at ferieplaner blir ødelagt enn at menneskeliv settes i fare, uttalte etterretningsminister Yisrael Katz etter avgjørelsen. Grensen mellom Israel og Egypt har bare blitt stengt noen få ganger siden den ble åpnet i 1982.

En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel. (Foto: Twitter)
En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel mandag. (Foto: Det israelske politiet)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart