Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF-sjef: Terrorister ønsker å ødelegge påsken

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier terrorister er ute etter å ødelegge påskehøytiden. (Foto: Austin Thomas/Flickr)
IDF-sjef Gadi Eisenkot har hatt flere møter med amerikansk hærsjef for å prate om Iran. (Foto: Austin Thomas/Flickr)
Gadi Eisenkot advarer om trusselen fra jihadister på Sinaihalvøya i Egypt.

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier mandagens rakettangrep er en bevisst kampanje fra terrorister for å ødelegge den jødiske påskehøytiden Pesach. En rakett avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt traff mandag et drivhus i det sørlige Israel. En mann i 50-årene som befant seg i nærheten av hvor raketten landet, ble behandlet for sjokkskader. Den islamske stat (IS) tok på seg ansvaret for angrepet.

– Terrorister prøver å ødelegge høytiden vår. Dette er en påminnelse om hvor viktig arbeidet vårt er for å sikre Israels sikkerhet, sier Eisenkot til Army Radio.

Egypt har de siste årene hatt store utfordringer med jihadister på den urolige halvøyen. Til tross for stor militær innsats har ikke den egyptiske hæren klart å slå ned på de radikale gruppene. Siden nyttår har det også vært flere rakettangrep fra området og inn mot Israel. I februar ble fire raketter avfyrt mot feriebyen Eilat.

– Vi har en fredsavtale med den egyptiske hæren, som er svært opptatt av å bevare sikkerheten i området. Vi har en felles utfordring i å bekjempe terroristene på Sinaihalvøya ute etter å skade oss, sier IDF-sjefen, ifølge Times of Israel.

Mandag, rett før den jødiske påskehøytiden startet, bestemte israelske myndigheter seg for å stenge grensen mellom Israel og Egypt og legge ned forbud mot å reise inn i Egypt for israelske borgere. Årsaken er konkrete tips om at islamister har planer om å utføre et terrorangrep mot israelske turister i løpet av påskehøytiden. Det var ventet at tusenvis av israelere ville besøke Sinaihalvøya i løpet av påsken.

– Det er bedre at ferieplaner blir ødelagt enn at menneskeliv settes i fare, uttalte etterretningsminister Yisrael Katz etter avgjørelsen. Grensen mellom Israel og Egypt har bare blitt stengt noen få ganger siden den ble åpnet i 1982.

En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel. (Foto: Twitter)
En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel mandag. (Foto: Det israelske politiet)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart