Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ville drepe israelske fotballspillere og supportere

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Fotballforbundet)
Ni menn er tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep mot fotballkampen mellom Albania og Israel.

Påtalemyndighetene i Kosovo har tatt ut tiltale mot ni kosovarer som planla et terrorangrep mot VM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Israel i november i fjor. De tiltalte hadde planer om å angripe det israelske landslaget og deres tilskuere under fotballkampen i Albania, skriver den israelske avisen Yedioth Aharonoth.

Saken ble rullet opp da 19 personer ble arrestert av politiet i Kosovo, inkludert ni av dem som nå er tiltalt, for mistanke om at de hadde forbindelser til terrorgruppen Den islamske stat. Politiet mente de planla et terrorangrep i nabolandet Albania. Frykten for et terrorangrep gjorde at myndighetene i Albania flyttet kvalifiseringskampen mot Israel fra byen Shkoder nord i Albania, til en stadion nær hovedstaden Tirana.

Det var et enormt sikkerhetsoppbud under fotballkampen, som Israel vant 3-0.

De pågrepne skal ha også hatt planer om å angripe flere institusjoner i hjemlandet. Mennene skal ha tatt imot ordre fra Lavdrim Muhaxheri, som ble regnet som den lokale IS-lederen. Muhaxheri ble drept i Syria i forrige uke. Målet med angrepene skal ha vært å destabilisere Balkan for å etablere en islamsk stat i regionen.

Befolkningen i Kosovo består for det meste av muslimske albanere. Over 200 kosovarer har blitt pågrepet eller etterforsket for bånd til Den islamske stat. Over 300 kosovarer har dratt til Syria for å krige for terrorgruppen. Over 50 har blitt drept.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart