Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Fotballforbundet)

Ville drepe israelske fotballspillere og supportere

Ni menn er tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep mot fotballkampen mellom Albania og Israel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Påtalemyndighetene i Kosovo har tatt ut tiltale mot ni kosovarer som planla et terrorangrep mot VM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Israel i november i fjor. De tiltalte hadde planer om å angripe det israelske landslaget og deres tilskuere under fotballkampen i Albania, skriver den israelske avisen Yedioth Aharonoth.

Saken ble rullet opp da 19 personer ble arrestert av politiet i Kosovo, inkludert ni av dem som nå er tiltalt, for mistanke om at de hadde forbindelser til terrorgruppen Den islamske stat. Politiet mente de planla et terrorangrep i nabolandet Albania. Frykten for et terrorangrep gjorde at myndighetene i Albania flyttet kvalifiseringskampen mot Israel fra byen Shkoder nord i Albania, til en stadion nær hovedstaden Tirana.

Det var et enormt sikkerhetsoppbud under fotballkampen, som Israel vant 3-0.

De pågrepne skal ha også hatt planer om å angripe flere institusjoner i hjemlandet. Mennene skal ha tatt imot ordre fra Lavdrim Muhaxheri, som ble regnet som den lokale IS-lederen. Muhaxheri ble drept i Syria i forrige uke. Målet med angrepene skal ha vært å destabilisere Balkan for å etablere en islamsk stat i regionen.

Befolkningen i Kosovo består for det meste av muslimske albanere. Over 200 kosovarer har blitt pågrepet eller etterforsket for bånd til Den islamske stat. Over 300 kosovarer har dratt til Syria for å krige for terrorgruppen. Over 50 har blitt drept.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart