Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En skadet israeler hentes av ambulanse etter knivangrep i Hebron mandag 26. oktober. (Foto: Flash90)
Tre israelere skal være knivstukket i knivangrep på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

Tre drept og en skadet i terrorangrep

En terrorist brøt seg inn i en israelsk bosetning og gikk løs på sivile med kniv.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En 19 år gammel palestiner brøt seg fredag kveld inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden og knivstakk flere personer, skriver Times of Israel.

Tre personer døde i det brutale angrepet. En mann i 60-årene og en mann og en kvinne i 40-årene ble fraktet til sykehus med livstruende skader, men livene deres sto ikke til å redde. I tillegg er en kvinne i 60-årene fraktet til sykehus med alvorlige skader. Gjerningsmannen ble skutt, men blir behandlet på israelsk sykehus.

Det skal ha vært flere barn til stede i huset hvor terrorangrepet skjedde, men en kvinne skal ha klart å gjemme dem for gjerningsmannen. Til sammen skal det ha vært ti mennesker til stede. De var samlet i forbindelse med sabbaten.

Ambulansepersonellet sier det var et tøft syn som møtte dem på åstedet.

– Da vi kom inn i huset så vi fire kropper som lå på gulvet med knivskader. Tre av dem var bevistløse, hadde ikke puls og pustet ikke, sier Ohad Amitoun.

Terrorangrepet kommer etter en dag med voldsomme opptøyer i Jerusalem og på Vestbredden. Tre palestinere døde og over 200 ble skadet i opptøyene, som startet etter at Israel monterte metalldetektorer ved inngangen til Tempelhøyden. Det skjedde som følge av et terrorangrep hvor to politibetjenter ble skutt og drept.

Noen har omtalt dagen som starten på den tredje intifada.

Hamas har gått ut og hyllet fredagens terrorangrep som «heroisk» og i Gaza ble drapene feiret. Gjerningsmannen skal før angrepet ha lagt ut meldinger på sosiale medier som antyder at det skal ha vært den siste tids uro rundt Tempelhøyden som har inspirert ham. Det palestinske lederskapet og muslimske ledere har bidratt til den spente situasjonen med blant annet å oppfordre muslimer til å vise raseri.

Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. (Foto: IDF)
Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. Tre mennesker døde. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart