NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Elad Salomon ble drept i det brutale terrorangrepet sammen med sin far og søster. Hans kone Michal og deres barn overlevde. (Foto: Privat)
Elad Salomon ble drept i det brutale terrorangrepet sammen med sin far og søster. Hans kone Michal og deres barn overlevde. (Foto: Privat)

Latter kostet israelsk familie livet

Omar al-Abed valgte huset til Salomon-familien som mål fordi han hørte latter på innsiden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den israelske militære påtalemyndigheten har nå tatt ut tiltale mot terroristen som i juli brøt seg inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden og drepte tre medlemmer av Salomon-familien. Ifølge tiltalen skal den 19 år gamle palestineren ha valgt huset til denne familien som terrormål fordi han hørte latter på innsiden.

Yosef, sønnen Elad og datteren Chaya Salomon ble knivstukket og drept, i tillegg ble Yosefs kone Tova alvorlig skadet. I tillegg til tre drap og drapsforsøk er Omar al-Abed også tiltalt for å ha forsøkt å drepe Josefs svigerdatter Michal og hennes fem barn. De klarte å gjemme seg for terroristen ved å låse seg inne på et rom i huset.

Salomon-familien skal ha feiret at familien hadde fått et nytt barnebarn og trodde at den som banket på døren var deres første gjest. I det han gikk inn i huset, skal Abed ha spurt Chaya retorisk, «Hva med al-Aqsa?», før han stakk kniven inn i magen hennes. I et innlegg på Facebook bare timer før angrepet skal terroristen ha skrevet at palestinerne må forsvare al-Aqsa-moskeen, skriver avisen Times of Israel.

Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene. (Fotomontasje: IDF)
Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene etter terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)

I dagene før angrepet hadde det vært store protester i Jerusalem på grunn av nye sikkerhetstiltak ved Tempelhøyden. Israelsk politi plasserte metalldetektorer ved inngangen til området etter et terrorangrep som kostet to politimenn livet. Mange muslimske ledere hisset opp stemningen ved blant annet å si at al-Aqsa-moskeen var i fare. Israelske myndigheter har gang på gang avvist dette.

Etter at han hadde drept 46 år gamle Chaya, skal Abed ifølge tiltalen ha knivstukket 68 år gamle Tova, som hardt skadet klarte å løpe opp i andre i etasje mens hun ropte «terrorist, terrorist». Den 19 år gamle palestineren skal da ha gått til angrep på 70 år gamle Josef. 70-åringen ble knivstukket i magen og segnet om på gulvet.

36 år gamle Elad forsøkte å ta kniven fra angriperen. Etter å ha blitt knivstukket tre ganger klarte han å få kniven ut av Abeds hånd. De to skal ha fortsatt å sloss fram til 19-åringen klarte å få tak i en skjærefjøl i tre. Den slo han i hodet på Elad, som mistet bevisstheten. Abed skal da ha knivstukket fembarnsfaren tolv ganger, mens 36-åringens barn og kone gjemte seg i etasjen over.

Israelske soldater patruljerer nabolaget i bosetningen Halamish etter angrepet. (Foto: IDF)
Israelske soldater patruljerer nabolaget i bosetningen Halamish etter angrepet. (Foto: IDF)

Ifølge tiltalen skal terroristen så ha oppdaget at 70 år gamle Yosef fortsatt var ved bevissthet. Han knivstakk bestefaren 15 ganger til, helt til han sluttet å bevege seg. På dette tidspunktet klarer en nabo, en soldat på permisjon, å skyte terroristen gjennom kjøkkenvinduet. Sammen med sin far sikrer han huset og passer på gjerningsmannen til hæren er på plass. Terroristen fraktes til sykehus og overlever.

Det er et grusomt syn som møter redningsmannskapene som kommer til stedet.

Siden det brutale angrepet har israelske sikkerhetsstyrker arrestert faren, moren, to brødre og kusinen til den 19 år gamle terroristen. Politiet mener at alle hadde forhåndskunnskap om terrorangrepet, men ikke gjorde noe for å forhindre det.

16. august ble familiens hus i Kobar revet av israelske styrker.

Elads kone Michal, som overlevde angrepet, mener gjerningsmannen fortjener dødsstraff. Også Benjamin Netanyahu har tatt til orde for dødsstraff.

Etter terrorangrepet er Abed hyllet i deler av det palestinske samfunnet, og han vil nå motta en stor økonomisk belønning fra palestinske selvstyremyndigheter.

19 år gamle Omar al-Abed la ut en urovekkende melding på Facebook før han gikk til det dødelige angrepet. (Foto: Facebook)
Omar al-Abed overlevde angrepet. Nå står han tiltalt for tre drap og drapsforsøk. (Foto: Facebook)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart