Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Palestinas» olympiske komité: – Det er under vår verdighet å konkurrere med israelere

Sultan Abu Al-Haj i studio hos PA TV (Skjermdump fra Youtube)
Sultan Abu Al-Haj i studio hos PA TV (Skjermdump fra Youtube)
Palestinsk thaibokser fikk ordre om å trekke seg fra kamp mot israeler.

Kampsporten thaiboksing eller Muay-thai kommer fra Thailand og er landets nasjonalsport med over 60.000 utøvere på fulltid.

Fra 3. til 11. august ble verdensmesterskapet i thaiboksing for ungdom arrangert i Bangkok, Thailand.

Israel deltok med utøvere og for første gang var også palestinere med i denne turneringen. Men da palestineren Sultan Abu Al-Haj ble satt opp til å bokse mot 16 år gamle israelsk-drusiske Amit Madah i vektklassen under 54 kilo, ble det problem.

Al-Haj nektet nemlig å møte opp til kampen. Det skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 21. august. Dermed ble Amit Madah tildelt seieren over Al-Haj. Den israelske bokseren vant til slutt bronsemedalje.

Her blir Amit Madah erklært som vinner over Sultan Abu Al-Haj. (Foto: Ayelet – Federation of Non-Olympic Sport in Israel)
Her blir Amit Madah erklært som vinner over Sultan Abu Al-Haj. (Foto: Ayelet – Federation of Non-Olympic Sport in Israel)

I et intervju sendt på PA TV 17. august forklarte den palestinske thaibokseren hva som skjedde.

Den ene programlederen innledet samtalen med Al-Haj slik: – La oss snakke om Sultan Abu Al-Haj, en palestinsk bokser som nektet å konkurrere mot en israelsk bokser og tapte en bronsemedalje!

Den andre programlederen fortsatte: – Sultan, hvorfor tok du den avgjørelsen? Du tapte en bronsemedalje!

Sultan Abu Al-Haj: – Det var ikke jeg som tok avgjørelsen. Mine trenere og [den palestinske] OL-komiteen tok avgjørelsen, og som utøver kan jeg ikke motsette meg (…) Det ble bestemt at det er forbudt å konkurrere [med israelere], fordi det er under vår verdighet å konkurrere med dem og anerkjenne staten Israel.

Den palestinske olympiske komité blir ledet av Jibril Rajoub, en dømt terrorist som promoterer terrorisme. I tillegg til å lede det palestinske fotballforbundet (PFA) er han også generalsekretær i Fatahs sentralkomité.

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

I artikkelen ber Palestinian Media Watch den internasjonale olympiske komité om å utestenge palestinske utøvere fra all internasjonal sport inntil Jibril Rajoub beklager bruddene på de grunnleggende prinsipper for sport, og at han forsikrer at palestinske utøvere vil konkurrere med israelere i fremtiden.

PMW har flere ganger tidligere dokumentert hvordan Jibril Rajoub misbruker sport i kampen mot Israel.

I januar i år sendte PMW et brev til det internasjonale fotballforbundet FIFA, med dokumentasjon som viser hvordan Det palestinske fotballforbundet (PFA) og dets leder Jibril Rajoub bryter FIFAs regler og hyller terror, sprer rasisme og antisemittisme, og motarbeider brobygging og fredskapende tiltak for israelere og palestinere.

 

Her forklarer Sultan Abu Al-Haj hvorfor han ikke møtte opp til kampen mot israelske Amit Madah.

 

Relaterte artikler:

Fatah støtter knivterrordrapene

Palestinsk toppleder er stolt av terroristene

Norway Cup må gi Palestinakomiteen rødt kort

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart