Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Advarer mot europeiske turistmål

Går solen ned for franske og europeiske jøder? (Illustrasjonsfoto: Moyan Brenn, flickr.com)
Israelske myndigheter ber sine innbyggere om å være forsiktig på ferie i Europa. (Illustrasjonsfoto: Moyan Brenn, flickr.com)
Israelske myndigheter ber israelske borgere om å være årvåkne på ferie i Europa.

Israelske myndigheter har utstedt et reisevarsel for israelere som har planer om å reise utenlands i løpet av høsten. De kommende ukene er det flere helligdager i Israel, som den jødiske nyttårsfeiringen Rosh Hashana og forsoningsdagen Yom Kippur. Mange vil benytte de ekstra fridagene til en ferie, skriver Jerusalem Post.

Advarselen er basert på trusselbildet som israelsk etterretning mener eksisterer mot israelske og jødiske mål over hele verden. De fleste advarslene gjelder for arabiske og «fiendtlige» land, men det mest bemerkelsesverdige er imidlertid advarsler i forbindelse med å besøke Vest- og Nord-Europa.

I den ferske advarselen er flere land i Vest- og Nord-Europa listet opp som truet av Den islamske statens «overlevelseskrig». Andre land som anses å være truet av terrorgruppen er Tyrkia, Jordan og Egypt.

Myndighetene ber israelske turister om å være årvåkne og oppmerksomme i disse landene, spesielt i områder med store folkemengder, festivaler, sportsbegivenheter, museer, shoppingstrøk, hoteller og steder for tilbedelse.

– Terrororganisasjoner, spesielt Den islamske staten, er svært motivert for å utføre terrorangrep over hele verden, opplyser myndighetene overfor israelske borgere.

I løpet av de siste tolv månedene har Den islamske stat har brukt eksplosiver, kniver, skytevåpen og biler i flere terrorangrep rundt om i Europa.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart