Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vil bruke døde terrorister som forhandlingskort

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Flere tar til orde for å bruke likene av døde terrorister som pressmiddel for å få løslatt israelere.

Israel har funnet likene til fem terrorister fra Islamsk jihad. De ble begravet under jorden da det israelske forsvaret i forrige uke sprengte en terrortunnel som gikk fra Gazastripen og inn i Israel. Det skriver avisen Times of Israel.

– I forbindelse med opprydningsarbeidet som pågår i området ble likene til fem terrorister oppdaget, skriver det israelske forsvaret i en uttalelse.

Den palestinske terrorgruppen har respondert på kunngjøringen og sagt at Israel ikke kan bruke «deres døde krigere som et forhandlingskort».

– Kampen vår er åpen og skal ikke ende. Denne frihetstunellen var ikke den eneste tunnelen som tilhører Islamsk jihad. Vi har mange andre muligheter, sier Ahmad al-Mudalal, et høytstående medlem av terrorgruppen.

Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan, som også er medlem av regjeringens sikkerhetskabinet, mener Israel ikke må returnere likene til terroristene før de to israelske sivile – Hisham al-Sayed og Abera Mengistu – og de to døde IDF-soldatene – Oron Shaul og Hadar Goldin – blir løslatt fra fangenskap hos Hamas på Gazastripen og returnert til Israel.

– De får ikke tilbake liket til én eneste terrorist før vi får tilbake våre kjære.

Familiene til en av de avdøde soldatene, som i flere år har kjempet for å få likene av sønnene returnert til Israel, sier Israel ikke må returnere de fem terroristene. De truer med å ta saken til høyesterett for å forhindre det.

– Israels ettergivelse til enhver humanitær forespørsel og at fengsler [for palestinske fanger] fungerer som en «leirskole» er absurd og representerer et hvitt flagg om overgivelse, sier faren til en av de avdøde soldatene.

Likud-politiker Avi Dichter, som tidligere var leder av sikkerhetstjenesten Shin Bet, sier Israel bør bruke likene av terroristene som forhandlingskort.

Alle de fem terroristene skal ha blitt funnet inne på israelsk territorium. Terrortunnelen skal ha bitt gravd fra byen Khan Younis på Gazastripen og inn på israelsk territorium. Tunnelen, som nærmet seg kibbutzen Kissufim, hadde ennå ikke en utgang på den israelske siden.

Det er anslått at 14 terrorister døde i forbindelse med tunneleksplosjonen. Mange døde av røykforgiftning da de forsøkte å redde de som var fanget i tunnelen. De drepte var terrorister fra Islamsk jhad og noen fra Hamas.

En smuglertunnel under konstruksjon i Rafah, ved grensen til Egypt. (Foto: Zoriah, flickr.com)
14 terrorister ble drept da Israel sprengte en terrortunnel på israelsk territorium. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart