Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Politiet arbeider på åstedet for terrorangrepet i Tel Aviv 8. juni 2016. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Politiet arbeider på åstedet for terrorangrepet i Tel Aviv 8. juni 2016. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

Fikk livstid for terrorangrep i Tel Aviv

Tre palestinere er dømt til livstid i fengsel for terrorangrepet mot Sarona Market.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En domstol i Tel Aviv har dømt tre palestinske menn til livstid i fengsel for terrorangrepet mot Sarona Market i Tel Aviv i fjor, skriver Times of Israel.

Fire personer ble drept da terroristene gikk til angrep med maskinpistol ved det populære og folksomme restaurant- og butikkområde i Tel Aviv sentrum.

Det var fetterne Muhammad og Khalid Muhamra fra Yatta på Vestbredden som utførte selve skytingen, mens den tredje gjerningsmannen, Younis Ayash Musa Zayn, kjørte dem til et lager hvor de forberedte angrepet.

Alle tre ble dømt for fire drap og 41 drapsforsøk. Flere ble alvorlig skadet i angrepet og fikk alvorlige og permanente fysiske funksjonshemminger.

De to skytterne var dresskledde og satt og spiste på restauranten Max Brenner, da de plutselig reiste seg opp og begynte å skyte vilt rundt seg. Michael Feige, Ido Ben Ari og Mila Mishayev ble drept av skuddene, mens Ilana Naveh kollapset og døde da hun forsøkte å rømme fra stedet.

Gjerningsmennene rømte fra stedet etter angrepet, men ble pågrepet etter en politijakt. Etterforskningen viste at terroristene ikke hadde tillatelse til å reise inn i Israel, men hadde kommet inn i landet ulovlig gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet på Vestbredden. De var inspirert av terrorgruppen IS.

Se overvåkningsvideo i det de dresskledde terroristene starter sitt angrep:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart