Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Det siste de så var djevelens ansikt

Chaya, Yosef og Elad Salomon ble knivstukket og drept i et brutalt terrorangrep i juli 2017. (Fotomontasje: Privat)
Chaya, Yosef og Elad Salomon ble knivstukket og drept i et brutalt terrorangrep i juli 2017. (Fotomontasje: Private bilder)
Etterlatte er skuffet over at Halamish-terroristen ikke får dødsstraff.

Fem måneder etter drapet på Josef Salomon (70), datteren Chaya (46) og sønnen Elad (36) har en israelsk militærdomstol dømt terroristen Omar al-Abed for flere drap og drapsforsøk, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Da terroristen ankom militærdomstolen i Ofer hadde han et smil om munnen ifølge flere israelske medier. Hans foreldre var også til stede i rettslokalet.

Det var i juli at al-Abed brøt seg inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden. 19-åringen hørte latter fra huset til familien Salomon og valgte derfor dem som terrormål. Familien Salomon feiret et nytt familiemedlem og da det banket på døra trodde de det var noen som kom for å gratulere dem.

Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene etter terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)
Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene etter terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)

Men da Chaya Salomon åpnet døren ble hun knivstukket og drept. Så gikk terroristen inn i huset og knivstakk og drepte flere andre familiemedlemmer. 68 år gamle Tova ble alvorlig skadet, men overlevde. Michal Salomon klarte å redde seg selv og fem barn ved å låse seg inne på et rom i andre etasje.

Terroristen ble stoppet da naboer hørte skrikene og kom til unnsetning.

– Det siste Yossi, Chaya og Elad så var ansiktet til djevelen, fylt med hat og ønske om å forårsake så mye smerte og lidelse, sa de etterlatte i retten.

Påtalemyndighetene har bedt om at terroristen dømmes til fire ganger livstid i fengsel. Det har skuffet de etterlatte, som hadde håpet på dødsstraff. Flere politikere har også tatt til orde for at terroristen fortjener å bli henrettet.

– Tre mennesker ble drept i kaldt blod. Min mor, Michal og hennes fem barn ble forsøkt drept. Dette er en så forferdelig og avskyelig handling at vi kunne ønske at morderen fikk dødsstraff, eller i det minste maksimal straff for alle sine handlinger. En slik morder har ingen rett til å se dagslys, til å puste og spise, sa Orit Marcus, som mistet sin far og to søsken i angrepet.

Dødsstraff finnes formelt i israelske lover, men kun én person har fått en slik straff i Israel: Adolf Eichmann, en av arkitektene bak Holocaust, i 1962.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart