Chaya, Yosef og Elad Salomon ble knivstukket og drept i et brutalt terrorangrep i juli 2017. (Fotomontasje: Privat)
Chaya, Yosef og Elad Salomon ble knivstukket og drept i et brutalt terrorangrep i juli 2017. (Fotomontasje: Private bilder)

– Det siste de så var djevelens ansikt

Etterlatte er skuffet over at Halamish-terroristen ikke får dødsstraff.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fem måneder etter drapet på Josef Salomon (70), datteren Chaya (46) og sønnen Elad (36) har en israelsk militærdomstol dømt terroristen Omar al-Abed for flere drap og drapsforsøk, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Da terroristen ankom militærdomstolen i Ofer hadde han et smil om munnen ifølge flere israelske medier. Hans foreldre var også til stede i rettslokalet.

Det var i juli at al-Abed brøt seg inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden. 19-åringen hørte latter fra huset til familien Salomon og valgte derfor dem som terrormål. Familien Salomon feiret et nytt familiemedlem og da det banket på døra trodde de det var noen som kom for å gratulere dem.

Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene etter terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)
Det var et brutalt syn som møtte redningsmannskapene etter terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)

Men da Chaya Salomon åpnet døren ble hun knivstukket og drept. Så gikk terroristen inn i huset og knivstakk og drepte flere andre familiemedlemmer. 68 år gamle Tova ble alvorlig skadet, men overlevde. Michal Salomon klarte å redde seg selv og fem barn ved å låse seg inne på et rom i andre etasje.

Terroristen ble stoppet da naboer hørte skrikene og kom til unnsetning.

– Det siste Yossi, Chaya og Elad så var ansiktet til djevelen, fylt med hat og ønske om å forårsake så mye smerte og lidelse, sa de etterlatte i retten.

Påtalemyndighetene har bedt om at terroristen dømmes til fire ganger livstid i fengsel. Det har skuffet de etterlatte, som hadde håpet på dødsstraff. Flere politikere har også tatt til orde for at terroristen fortjener å bli henrettet.

– Tre mennesker ble drept i kaldt blod. Min mor, Michal og hennes fem barn ble forsøkt drept. Dette er en så forferdelig og avskyelig handling at vi kunne ønske at morderen fikk dødsstraff, eller i det minste maksimal straff for alle sine handlinger. En slik morder har ingen rett til å se dagslys, til å puste og spise, sa Orit Marcus, som mistet sin far og to søsken i angrepet.

Dødsstraff finnes formelt i israelske lover, men kun én person har fått en slik straff i Israel: Adolf Eichmann, en av arkitektene bak Holocaust, i 1962.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart