Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas hyller drapet på seksbarnsfar

Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)
Seksbarnsfaren Raziel Shevach ble skutt og drept i et terrorangrep på Vestbredden 9. januar. (Foto: Privat)
Terrorgruppen tar ikke på seg ansvaret, men sier flere angrep vil komme.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Den palestinske terrorgruppen Hamas hyller drapet på seksbarnsfaren Raziel Shevach (35), som ble drept i et terrorangrep tirsdag. Hamas omtaler drapet som «heroisk» og sier at drapet på den israelske mannen er en påminnelse til Israel om at «det dere frykter har kommet», skriver avisen Times of Israel.

– Vi gleder oss over denne heroiske handlingen, som er et resultat av Israels forbrytelser mot vårt folk på Vestbredden, Jerusalem og mot Al-Aqsa-moskeen. Den israelske regjeringen må bære ansvaret for sin rasistiske og ekstreme politikk, sier en talsmann for Hamas’ militære ving.

Rabbineren Shevach var ute og kjørte i nærheten av Nablus på Vestbredden, da han ble beskutt fra en passerende bil. Han ble truffet i nakken, men klarte å ringe kona for å be henne om å ringe ambulanse. Sivile og militære ambulanser kom til stedet og forsøkte å stanse blødningene før de kjørte ham til sykehuset i Kfar Saba. Der ble 35-åringen erklært død.

Selv om Hamas hyller drapet på den israelske seksbarnsfaren, har de ikke tatt på seg skylden for angrepet. De sier også at flere angrep vil komme.

Foreløpig er ingen pågrepet for drapet og store styrker jakter terroristene. Deler av området rundt Nablus er nå stengt av i forbindelse med jakten.

Raziel Shevach etterlater seg kone og seks barn. Han jobbet som frivillig i redningstjenesten Magen David Adom og organisasjonen Chevra Kadisha (som arbeider for å gi dødsofre en skikkelig gravferd etter jødisk tradisjon).


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart