Væpnede Hamas-menn. (Illustrasjonsfoto)
Væpnede Hamas-menn. (Illustrasjonsfoto)

Frigitte terrorister fra Gilad Shalit-utvekslingen involvert i drap på sju israelere

Over 40 prosent av de palestinske terroristene som ble løslatt i bytte med IDF-korporal Gilad Shalit har gjenopptatt terroraktiviteter.

Rundt 420 av de 1027 palestinske terroristene som ble løslatt i november 2011 i utvekslingen med den israelske soldaten Gilad Shalit, har gjenopptatt volds- og terroraktiviteter. Det skriver den israelske avisen Israel Hayom i en artikkel publisert 26. januar.

Terrorister løslatt i fangeutvekslingen har direkte eller indirekte deltatt i drapene på sju israelere, inkludert de tre ungdommene som ble kidnappet og drept i juni 2014, i tillegg til rabbiner Michael Mark og fembarnsfar Baruch Mizrahi.

Cirka 210 av de løslatte palestinerne er blitt arrestert på nytt av israelske sikkerhetsstyrker og 100 av dem sitter nå i fengsel.

Gilad Shalit (Foto: IDF)
Korporal Gilad Shalit etter frigivelsen. (Foto: IDF)

Terroristene som gjør mest skade er de som ble sendt eller returnert til Gazastripen etter frigivelsen. Der er de utenfor Israels rekkevidde, og kan uhindret planlegge nye terrorangrep på Vestbredden og i Israel, skriver avisen.

Flere av de tidligere fangene sitter nå i toppledelsen i terrororganisasjonen Hamas på Gazastripen. Yahya Sinwar, som leder Hamas på Gazastripen, var en av terroristene som ble satt fri i fangeutvekslingen. Han klekker stadig ut nye planer for hvordan Hamas kan lykkes med å kidnappe en eller flere israelere.

Yahya Sinwar er leder for Hamas på Gazastripen. (Skjermdump fra Youtube)
Yahya Sinwar er leder for Hamas på Gazastripen. (Skjermdump fra Youtube)

Mange medlemmer av Hamas har også vært involvert i planlagte terrorangrep som israelske sikkerhetsstyrker har avverget det siste året.

Hamas får omfattende hjelp fra Iran i å legge til rette for terroraksjoner mot Israel. Den iranske presidenten Hassan Rouhani og sjefen for Al-Quds-styrken i Irans revolusjonsgarde, generalmajor Qasem Soleimani, har gjort det klart for Hamas-medlemmer og andre palestinske grupper at Iran stiller alle mulige ressurser til deres rådighet.

Stadig oftere den siste tiden har høytstående tjenestemenn i Teheran og Hamas-ledere i Gaza hatt møter, skriver Israel Hayom.

Irans virksomhet går ikke bare gjennom agenter, men de aksjonerer også på egen hånd. Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avslørte nylig et iransk nettverk på Vestbredden som var rekruttert og styrt av Irans etterretningsapparat.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart