Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Tusenvis tilbrakte natten i bomberom

Granat- og rakettangrepene mot Israel fortsatte gjennom natten.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Tusenvis av israelere måtte tilbringe natt til onsdag i bomberom, etter at terrorister på Gazastripen fortsatte granat- og rakettangrepene mot Israel gjennom hele natten. Rundt 40 raketter og granater ble avfyrt fra midnatt og frem til onsdag morgen, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

Ifølge det israelske forsvaret ble flere av rakettene og granatene skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men de fleste landet i ubefolkede områder. Et bolighus i Eshkol-regionen ble truffet, men ingen var til stede da det smalt.

I tillegg traff fragmenter fra en rakett som ble skutt ned av Iron Dome et sportsanlegg i Netivot. Anlegget ble skadet, men ingen personer kom fysisk til skade. En kvinne som befant seg i nærheten ble behandlet for sjokk.

Denne videoen viser en kraftig røyksky som kommer fra området:

I løpet av tirsdagen ble det avfyrt rundt 100 granater og raketter mot Israel fra terrorister på Gazastripen. Det er det største angrepet siden Gaza-krigen i 2014. Det israelske forsvaret svarte på angrepene med å bombe en rekke mål tilhørende Hamas og Islamsk jihad på den palestinske enklaven.

– Ikke siden Operation Protective Edge [Gaza-krigen i 2014] har vi vært så på terskelen til krig. Vi ønsker det ikke, og den andre siden ønsker det heller ikke, men vi har våre røde linjer, sier etterretningsminister Yisrael Katz.

Raketter og granater har rammet det meste av Israel langs Gazastripen. (Illustrasjon: IDF)
Rundt 100 raketter og granater ble skutt mot Israel fra Gazastripen på tirsdag. (Illustrasjon: IDF)

Til tross for den spente situasjonen i Sør-Israel holder skolene åpent onsdag.

Det har vært rapporter om at Egypt har forhandlet frem en våpenhvile mellom islamistene på Gazastripen og Israel, uten at det er blitt bekreftet. Men onsdag formiddag er det ikke kommet meldinger om noen nye angrep.

Flere av granatene som ble brukt i angrepene skal ifølge det israelske forsvaret være Iran-produserte granater som er blitt smuglet til Gazastripen.

En granat eksploderte utenfor et bolighus i det sørlige Israel, men huset var tomt da angrepet skjedde. (Foto: Israelsk politi)
En granat eksploderte utenfor et bolighus i det sørlige Israel, men huset var tomt da angrepet skjedde.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart