De kraftige brannene som dragene forårsaker, har så langt ikke kostet menneskeliv, men har gått hardt utover dyrelivet.
De påsatte brannene fra Hamas har svidd av 30 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark i Israel.

Kjemper mot flammene etter nye «terror-drager»

Det brenner kraftig flere steder i det sørlige Israel.

Brannmannskaper i Israel kjemper tirsdag mot flere store branner i nærheten av Gaza-grensen. Brannene er forårsaket av palestinske «terror-drager», drager og heliumsballonger som frakter med seg brannfakler over grensen. Disse setter fyr på israelske landbruksområder, skog og mark.

To store branner brøt ut nær kibbutzen Nir Am nordøst for Gazastripen. En tredje brann er meldt i området rundt Moshav Netiv Ha’asara, nord for Gazastripen. Store styrker bidrar i slukningsarbeidet, skriver Times of Israel.

Totalt har rundt 17.500 mål blitt rammet i over 250 branner i løpet av de to siste månedene. Brannene har forårsaket skader for millioner av kroner.

En video fra tirsdagens brann, som er filmet av en student, viser hvor fort flammene sprer seg i det tørre gresset før brannmannskapene ankommer:

Brannmannskaper, soldater og lokale innbyggere har nærmest daglig måtte kjempe mot branner i området langs Gaza-grensen etter «terror-drager».

Brannene har også rasert dyrelivet, særlig i naturreservater, sier økologer.

På søndag varslet statsminister Benjamin Netanyahu om at regjeringen vil kompensere de som er blitt påført tap av palestinernes brannstifting ved å holde tilbake midler som etter planen skulle overføres til de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart