Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benjamin Netanyahu møtte lederne for flere av lokalsamfunnene langs Gaza-grensen i byen Sderot. (Foto: Haim Zach/GPO)
Benjamin Netanyahu møtte lederne for flere av lokalsamfunnene langs Gaza-grensen i byen Sderot. (Foto: Haim Zach/GPO)

Netanyahu besøkte rakett-rammede

Statsministeren besøkte dem som er rammet av brann- og rakettangrep.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Statsminister Benjamin Netanyahu besøkte mandag byen Sderot i Sør-Israel, etter en helg med over 200 rakettangrep, skriver Jerusalem Post.

Netanyahu møtte flere av lederne for lokalsamfunnene langs Gaza-grensen, i tillegg til at han besøkte en barnehage i byen. Et bolighus i Sderot ble truffet av en rakett i lørdagens omfattende rakettangrep. Fire personer ble lettere og moderat skadet. En rakett traff også en folketom synagoge i byen.

Israel svarte med det største angrepet på Gazastripen siden krigen i 2014.

I tillegg til helgens intense rakettangrep har områdene langs Gaza-grensen også vært rammet av utallige branner forårsaket av palestinsk brannterror.

– På samme måte som vi nå er i ferd med å få en slutt på tunnelene (som graves fra Gazastripen inn mot Israel), og akkurat som vi har jobbet med og lykkes med å stoppe masseopptøyene langs grensegjerdet, har vi også beordret IDF til å overvinne og få en slutt på branndragene og brannterroren. Det jobber vi med fullt trykk for å oppnå, sier Netanyahu.

Siden april har det nærmest brent daglig i Sør-Israel. Palestinske terrorister har brukt drager og ballonger for å frakte brannbomber over på israelsk territorium. Det har satt fyr på landbruksområder, skog og mark. Over 30.000 dekar er svidd av. Ingen mennesker er såret eller drept, men dyrelivet er hardt rammet.

Siden april har brannene herjet i områdene langs Gazastripen. (Foto: Eshkol Security)
Siden april har brannene herjet i områdene langs Gazastripen. Dette bildet er fra 26. juni i år. (Foto: Eshkol Security)

– Akkurat her går skillelinjen mellom islamistisk terror og den jødiske staten. Vi er fast bestemt på å vinne kampen, sier Netanyahu om terroren fra Gaza.

Han erkjenner at de ikke vil klare å stanse brannterroren i ett enkelt slag, men at Israel i det lange løp vil overvinne denne nye formen for terror.

– Jeg vet at det er veldig vanskelig å akseptere, men vi kjemper en langvarig kamp for sionismen, sier den israelske statsministeren.

Siden søndag har det vært relativt rolig langs Gaza-grensen, etter at partene angivelig skal ha inngått en våpenhvile. Netanyahu sier en våpenhvile også må inneholde slutt på brannterroren fra islamistene på Gazastripen.

– Det er ingen våpenhvile hvis bruken av branndrager og brannballonger fortsetter, sier Netanyahu. Han har blitt kritisert av mange for at han ikke har besøkt det brannherjede området tidligere.

En rakett landet inne i et boligområde i byen Sderot. (Foto: Det israelske politiet)
Dette bolighuset i Sderot ble truffet av en rakett fra Gazastripen. Fire personer ble skadet. (Foto: Det israelske politiet)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart