Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel under Gaza-krigen i 2014. Hamas og andre terrorgrupper bruker sivilbefolkningen som levende skjold ved å avfyre raketter mot Israel fra sivile områder på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Israel angrepet med 180 raketter, 11 israelere skadet, angrep stadig dypere inn i Israel

Er en ny krig mot Hamas-regimet under oppseiling?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De siste dagene har lekkasjene om en mulig våpenhvile mellom Israel og Hamas vært dominerende i israelske og arabiske medier. Men onsdag 8. august på kvelden valgte Hamas å trappe opp den militære konflikten. I de første rakettangrepene mot den israelske byen Sderot onsdag kveld ble 11 israelere skadet, melder Ha’aretz. Ni personer ble tatt til sykehus for behandling, 13 andre ble behandlet for sjokk.

Onsdag natt og i morgentimene torsdag er Israel angrepet med opp mot to hundre raketter og granater, avfyrt av Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen, melder IDF.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome blir aktivert når prosjektiler ser ut til å true boligområder eller andre sensitive mål. Hittil skal Iron Dome ha ødelagt 25 av angrepsrakettene. Likevel har flere raketter truffet private boliger og fabrikker i israelske tettsteder langs grensen.

Som svar på aggresjonen fra Hamas har IDF rammet mer enn 140 terrormål på Gaza-stripen. Ifølge helsedepartementet på Gaza-stripen, som kontrolleres av Hamas, er tre palestinere drept i angrepene, en 30 år gammel sønn av en terrorleder i Hamas og en gravid kvinne og hennes 16 måneders baby.

En 30 år gammel kvinnelig arbeider fra Thailand ble alvorlig skadet da en rakett fra Gaza traff hennes hjem i Eshkol-området ved Gaza-stripen torsdag morgen.

– Vi ser ikke slutten på denne opptrappingen. Det nærmer seg en operasjon på Gaza, sier en fremstående IDF-offiser torsdag morgen.

Torsdag morgen er rakettalarmen utløst også i storbyen Ashkelon. Israel utplasserer flere Iron Dome-batterier for bedre å kunne beskytte israelske byer som ligger lengre borte fra Gaza-stripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart