Dette er rester fra Grad-raketten som slo ned i Beersheba torsdag 9. august 2018. (Foto: Israelsk politi)
Dette er rester fra Grad-raketten som slo ned i Beersheba torsdag 9. august 2018. (Foto: Israelsk politi)

Rakett fra Gazastripen slo ned i nærheten av storbyen Beersheba for første gang siden krigen i 2014

Raketten traff et jorde nord for byen, men gjorde ingen skade på personer eller materiell.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En rakett av typen Grad skutt ut fra Gazastripen slo torsdag ettermiddag rundt kl. 14:00 norsk tid ned på et jorde litt nord for storbyen Beersheba i Negev-ørkenen, skriver Times of Israel.

Raketten utløste rakettalarmen i byen for første gang siden 2014. Den skal ikke ha gjort skade på personer eller materiell. Beersheba ligger rundt 40 kilometer fra Gazastripen.

Angrepet kom bare tre timer etter at terrororganisasjonene på Gazastripen hadde erklært at denne runden med angrep var avsluttet og to timer etter at den siste granaten ble sendt mot Israel.

Israelsk politi meldte at en militær bombegruppe ble sendt til stedet der raketten landet for å fjerne restene.

Angrepet mot Beersheba er en alvorlig opptrapping i den pågående runden med angrep mot Israel. I løpet av det siste døgnet har rundt 180 raketter og granater blitt skutt mot Israel av terrorister på Gazastripen, men de har hovedsaklig slått ned i nærheten av Gazastripen.

Ingen palestinske terrororganisasjoner tok på seg ansvaret for rakettangrepet mot Beersheba.

Denne videoen viser støvskyen som raketten laget da den traff bakken.

Det israelske luftforsvaret svarte på rakettangrepet ved å bombe hovedkvarteret til terrorgruppen Hamas’ interne sikkerhetstjeneste nord på Gazastripen, meldte IDF.

Bygningen var på fem etasjer og skal også ha blitt brukt som kultursenter.

Her blir hovedkvarteret til Hamas' interne sikkerhetstjeneste på Gazastripen truffet. (Skjermdump fra video på Twitter)
Her blir hovedkvarteret til Hamas’ interne sikkerhetstjeneste på Gazastripen truffet. (Skjermdump fra video på Twitter)

Hamas nektet for at de sto bak angrepet mot Beersheba og hevdet en mer radikal salafistgruppe var ansvarlig, ifølge nyhetene til tv-kanalen Hadashot.

Fotballaget Hapoel Beersheba spilte i kveld kvalifisering til Europaligaen på hjemmebane mot det kypriotiske laget Apoel. Til tross for rakettangrepet mot byen noen timer tidligere startet kampen etter planen klokken 19:00 norsk tid. Den endte uavgjort 2-2.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart