Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelske bønder klager Hamas inn for Den internasjonale straffedomstolen

De kraftige brannene som dragene forårsaker, har så langt ikke kostet menneskeliv, men har gått hardt utover dyrelivet.
De påsatte brannene fra Hamas har svidd av 30 kvadratkilometer med landbruksområder, skog og mark i Israel.
Palestinske terrorister har svidd av store landbruksområder i Israel.

En gruppe med israelske bønder har reist til Den internasjonale straffedomstolen i Haag i håp om å få Hamas dømt for krigsforbrytelser, fordi terrorgruppen har svidd av flere kvadratkilometer med israelske landbruksområder de siste månedene, skriver avisen Jerusalem Post.

Bøndene vil at påtalemyndighetene skal etterforske lederne av Hamas for at de har gitt ordre til palestinerne på Gazastripen om å angripe den israelske grensen og for å sende brennbart materiale over på israelske territorium ved bruk av drager og ballonger. Denne primitive, men effektive metoden har ført til at 30 kvadratkilometer med jordbruksområder, skog og mark er svidd av i Sør-Israel. Skadene har kostet flere titalls millioner kroner.

– De forsøker å sette fyr på oss, ikke bare våre landbruksområder. Det er en krigsforbrytelse og det er en forbrytelse mot menneskeheten, sier bonden Ofer Lieberman, en av dem som har reist til Haag, til Army Radio.

Shurat Hadin-Israel Law Center bistår bøndene med anklagen mot Hamas.

– Disse bøndene og deres familier har vært utsatt for daglige runder med branndrager fra Gaza, i tillegg til traumer fra de konstante forsøkene på å invadere israelske lokalsamfunn for å drepe uskyldige menn, kvinner og barn i deres egne hjem, skriver organisasjonen i klagen til straffedomstolen.

I tillegg til forsøk på å storme grensen og de mange påsatte brannene, har Hamas og andre islamistiske terrorgrupper også angrepet den israelske sivilbefolkningen nær Gaza-grensen med over 250 raketter siden mai.

Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)
Palestinere prøver å stifte brann på israelsk side ved hjelp av en branndrage. (Foto: IDF, Twitter 8. juni 2018)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart