Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Knivterrorist dømt til 35 års fengsel

Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodesporten i Jerusalem etter angrepet i 2016. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)
Den 21 år gamle palestineren prøvde å drepe politibetjenter for å bli «martyr».

En palestinsk terrorist som knivstakk og skadet to israelske politibetjenter utenfor Gamlebyen i Jerusalem i 2016 er dømt til 35 års fengsel. I retten sa dommerne at det var helt nødvendig å gi en så «streng og eksepsjonell straff» på grunn av de alvorlige omstendighetene knyttet til angrepet.

21 år gamle Ayman Kurd fra Øst-Jerusalem knivstakk de to politibetjentene i ryggen utenfor Herodesporten ved inngangen til Gamlebyen. En 38 år gammel politikvinne ble alvorlig skadet, mens hennes 47 år gamle mannlige kollega fikk moderate skader. Politimannen klarte å skyte terroristen flere ganger etter at han var knivstukket. Terroristen overlevde, men sitter i dag i rullestol. Kniven terroristen brukte knakk i angrepet, skriver Times of Israel.

Angrepet på politibetjentene var planlagt og palestineren hadde et ønske om å bli drept i angrepet, slik at han kunne bli en «martyr» blant sine egne.

– En ideologi som gjør at man ønsker å bli martyr ved å drepe andre – som gjør døden til et mål og morderen til en helt – er en morderisk ideologi, skriver retten. Terroristen ble også dømt til å betale 750.000 kroner.

Her er angrepet fanget opp på et overvåkningskamera:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart