Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep flere personer i byen Shuweika i jakten på den ettersøkte terroristen. (Foto: IDF)
Israelske sikkerhetsstyrker pågrep flere personer i byen Shuweika i jakten på den ettersøkte terroristen. (Foto: IDF)

Storstilt jakt på ettersøkt terrorist

Terroristen som drepte to israelere søndag er fortsatt på frifot.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israelske sikkerhetsstyrker jakter mandag morgen fortsatt på terroristen som er mistenkt for å ha stått bak det dødelige skyteangrepet ved en fabrikk i Barkan industripark på Vestbredden. To israelere ble drept og en tredje ble alvorlig såret da en palestiner gikk til angrep med maskinpistol. Terroristen løp fra stedet etter angrepet og er fortsatt på frifot, skriver Times of Israel.

– IDF og Shin Bet fortsetter arbeidet med å fange terroristen og bevare sikkerheten til innbyggerne i regionen. Derfor øker vi vår operasjonelle styrke og etterretning, sier forsvaret i en uttalelse.

Gjerningsmannen er identifisert som 23 år gamle Ashraf Walid Suleiman Na’alowa. Inne på fabrikkområdet skal han ha lagt 28 år gamle Kim Levengrond Yehezkel i håndjern før han skjøt og drepte henne på kort avstand. Han skjøt så en annen kvinne i magen. Hun ble alvorlig såret, men overlevde angrepet. Til slutt skjøt og drepte han 35 år gamle Ziv Hajbi.

Siden angrepet søndag morgen har det pågått en enorm menneskejakt på terroristen. En rekke personer er pågrepet i jakten på den ettersøkte.

Industriparken Barkan, som ligger nær bosetningen Ariel, er arbeidsplassen til 8000 mennesker. Halvparten av de ansatte er israelere og halvparten er palestinere. Området er ofte brukt som et godt eksempel på sameksistens.

– Dette er en veldig vanskelig situasjon. Fram til nå har det ikke vært noen alvorlige hendelser her. I flere tiår har dette industriområdet fungert som en bro mellom israelere og palestinere, sier Yossi Dagan i Samaria regionråd.

Terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad har hyllet terrorangrepet.

Trebarnsfaren Ziv Hajbi og enbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)
Trebarnsfaren Ziv Hajbi og ettbarnsmoren Kim Levengrond Yehezkel ble drept i terrorangrepet søndag. (Foto: Privat)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart