Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utplasserer Iron Dome i Beersheba

Iron Dome-batteri utplassert ved Ashkelon. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Det israelske forsvaret har utplassert rakettforsvaret Iron Dome ved Beersheba. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Israel styrker sikkerheten etter at et bolighus ble totalskadet i rakettangrep.

Natt til onsdag 17. oktober traff en Grad-rakett med ekstra eksplosiver et bolighus i den israelske byen Beersheba. Raketten, som ble avfyrt fra Gazastripen, forårsaket store skader på boligen. Til alt hell kom ingen fysisk til skade. En alenemor hadde akkurat klart å få seg selv og sine tre sønner i bomberom da raketten traff. Rommene som familien hadde sovet på noen sekunder tidligere ble totalskadet i den kraftige eksplosjonen.

Nå har det israelske forsvaret utplassert rakettforsvaret Iron Dome ved storbyen Beersheba, som har over 200.000 innbyggere. Utplasseringen blir sett på som et tegn på at Israel forventer nye angrep fra Gazastripen.

Det er relativt sjeldent at det skytes raketter mot Beersheba. Det har kun skjedd en gang tidligere siden Gaza-krigen i 2014. At islamister skyter raketter mot en så stor by blir sett på som en opptrapping av konflikten.

I tillegg til raketten som eksploderte i Beersheba ble det også skutt en rakett mot Tel Aviv-området. Den skal ha landet i havet. Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å bombe minst 20 terrormål på Gazastripen.

Både Hamas og Islamsk Jihad avviser at de står bak rakettangrepene, som de omtaler som «uansvarlig». Terrorgruppene hevder at dem som skjøt rakettene er ute etter å sabotere de pågående våpenhvileforhandlingene, der Egypt fungerer som tilrettelegger.

Dette tror ikke Israel på. De mener det bare er Hamas og Islamsk Jihad som har kapasitet til å skyte raketter som kan nå helt til Beersheba.

Rakettangrepet gjorde at skoler og barnehager holdt stengt i Sør-Israel onsdag, men torsdag 18. oktober returnerte livet til normalen igjen.

Terrorraketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. (Foto: IDF)
Terrorraketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart