Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Terrorister skjøt 30 raketter mot Israel

Israel svarte med å bombe 80 terror-mål i en urolig natt langs Gaza-grensen.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Mange hadde forhåpninger om at det ville gå mot roligere tider i Sør-Israel, etter at det fredag ble kjent at Egypt angivelig hadde forhandlet frem en avtale mellom Hamas og Israel som skulle sette en stopper for opptøyene og terroren fra Gazastripen. Fredag sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman at han forventet en rolig helg i sør. Det ble det ikke.

For fredag deltok tusenvis av palestinere på Gazastripen i voldelige opptøyer langs grensen mot Israel. Flere av demonstrantene forsøkte å ødelegge gjerdet som beskytter grensen. Det ble også kastet håndgranater og molotov-cocktails mot israelske soldater. Noen forsøkte også å infiltrere Israel. Fire palestinere ble drept i sammenstøtene.

Fredag kveld og gjennom natt til lørdag fortsatte uroen. Da ble det sendt 30 raketter fra Gazastripen mot Israel. Titusenvis av israelere måtte tilbringe natten i bomberom. Rakettforsvaret Iron Dome skjøt ned ti av rakettene. Resten landet i ubebodde områder. Minst åtte raketter ble skutt mot byen Sderot, som har over 25.000 innbyggere, skriver Times of Israel.

En av innbyggerne i Sderot har lagt ut denne videoen på Twitter:

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er blitt skadet i angrepene, men flere personer blir behandlet for sjokk og panikkanfall.

Det israelske forsvaret svarte på rakettangrepene med å bombe 80 terror-mål på Gazastripen, blant annet bygget til Hamas’ sikkerhetstjeneste.

Terrorgruppen Islamsk Jihad sier lørdag morgen at det er dem som står bak rakettangrepene. Det israelske forsvaret mener den palestinske terrorgruppen har utført angrepet etter ordre fra Iran og Syria.

Israel mener likevel Hamas må holdes ansvarlige for alle angrep som kommer fra Gazastripen, siden det er Hamas som styrer enklaven.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart