Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Livet vender tilbake til normalen

460 raketter ble skutt mot Israel i løpet av 25 timer. Flere boliger og leilighetsbygg ble truffet. (Foto: Skjermdump YouTube)
To personer ble drept og en alvorlig skadet da en rakett traff dette leilighetsbygget i 2018. (Foto: Skjermdump YouTube)
Etter 460 rakettangrep på 25 timer er det igjen rolig i sør-Israel.

Livet i de israelske byene og tettstedene langs Gaza-grensen er onsdag i ferd med å returnere til normalen igjen. Etter to dager med omfattende rakettangrep fra Gazastripen var det natt til onsdag og onsdag morgen helt stille i sør-Israel. Alt tyder på at en angivelig våpenhvile ser ut til å holde.

Skoler, høyere utdanning og butikker åpnet onsdag dørene igjen. Bønder gikk tilbake til arbeidet sitt på jordbruksområdene langs grensen mot Gaza. Togene har begynt å kjøre sør for Ashkelon igjen, skriver Times of Israel.

Ikke siden tirsdag ettermiddag er det rapportert om nye rakettangrep mot Israel, eller israelske gjengjeldelsesangrep mot terrormål på Gazastripen. Det skal ha vært Egypt som har meklet frem en våpenhvile mellom partene.

Israel har ikke bekreftet at det er inngått en våpenhvile, men hjemmefront kommandoen til IDF bestemte tirsdag kveld å fjerne alle restriksjoner som var lagt ned i sør-Israel og erklærte at «livet skulle returnere til normalen».

Likevel har forsvaret fortsatt forsterkninger på plass langs Gaza-grensen.

Misfornøyde demonstranter brente dekk og sperret trafikken i Sderot:

Ikke alle beboerne i sør-Israel er fornøyd med den angivelig våpenhvilen. De har vært plaget med rakettangrep gjennom hele året, i tillegg til at det er sendt tusenvis av ballonger med brennbar veske fra Gazastripen og inn i Israel. Dette har forårsaket enorme skader på israelsk landbruk, skog og mark. Mange ønsker at det blir tatt et hardere oppgjør med terroristene.

– Vi har hatt to vanskelige dager. To dager som har vært en fortsettelse av livet i skyggen av terrorisme og en pendel som har skiftet mellom krise og normaltilstand i åtte måneder i strekk, sier Gadi Yarkoni, leder av Eshkol-regionen, i en uttalelse.

Flere ganger det siste året har det blusset opp konflikt, som igjen har blitt avløst med våpenhvile. Mange i sør-Israel krever nå permanent fred og ro.

– Det er ikke akseptabelt at vi må fortsette å leve med den konstante trusselen fra terrorisme i form av branner og raketter, sier Yarkoni.

Tirsdag kveld demonstrerte hundrevis i byen Sderot mot den angivelige våpenhvilen. I løpet av 24 timer ble det skutt 460 raketter mot de israelske byene og tettstedene langs grensen. Byen Sderot, med 25.000 innbyggere, ligger bare få kilometer fra Gaza-grensen og er spesielt utsatt for angrep.

Selv om rakettforsvaret Iron Dome stanset de aller fleste raketter, var det flere som traff bolighus, leilighetskompleks og andre bygninger. En person ble drept og flere titalls ble skadet i det som var det kraftigste rakettangrepet fra Gazastripen noensinne på 24 timer.

Denne videoen fra terrorister på Gaza viser de omfattende angrepene:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart