Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sjette og siste terrortunnel avdekket

Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Det israelske forsvaret borer i bakken for å ødelegge en terrortunnel som går inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Israel mener de har funnet og ødelagt alle Hizbollah-tunnelene.

I desember startet det israelske forsvaret Operation Northern Shield, som gikk ut på å avdekke og ødelegge Hizbollahs terrortunneler fra Libanon og inn på israelsk territorium. Nylig ble den sjette terrortunnelen avdekket og ødelagt. Nå, halvannen måned etter at operasjonen startet, avsluttes den.

– Med oppdagelsen av denne terrortunnelen er arbeidet med å finne og ødelegge tunnelene som Hizbollah har gravd under grensen ferdig. Både etterretningen og vår vurdering av situasjonen tilsier at det ikke er flere angrepstuneller som går fra Libanon og inn i Israel, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret, til nettavisen Times of Israel.

Den sjette og siste tunnelen som ble avdekket var rundt 800 meter lang og gikk flere titalls meter inn på israelsk territorium. Den var gravd hele 55 meter under bakken og hadde elektrisitet, skinner for å frakte utstyr på og annet utstyr som gjorde den mer avansert enn de andre terrortunnelene.

– Dette var en svært avansert tunnel, sier det israelske forsvaret.

Israel mener den sjiamuslimske terrorgruppen skulle bruke tunnelene i en framtidig krig med Israel til å sende titalls eller hundrevis av soldater inn i Israel. Disse skulle beleire israelske grensebyer eller drepe så mange sivile og soldater som mulig. Angrepet skulle sjokkere det israelske samfunnet.

De fredsbevarende FN-styrkene i Libanon er informert av Israel om funn av terrortunneler, som er et brudd på FN-resolusjon 1701. Ifølge resolusjonen, som ble vedtatt etter den andre Libanon-krigen i 2006, skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

– IDF anser den libanesiske regjeringen som ansvarlig for gravingen av tunnelene og konsekvensene det medfører. Dette er et alvorlig brudd på resolusjon 1701 og suvereniteten til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

I en video som ble publisert av det israelske forsvaret i desember kan du se ansiktet på en Hizbollah-terrorist som blir tatt på fersken i en av tunnelene:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart