Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utplasserer rakettskjold i Tel Aviv

Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. Her er et Iron Dome-batteri ved Ashkelon. (Foto: IDF)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome avskjærer mange av rakettangrepene mot Israel. (Foto: IDF)
Styrker sikkerheten etter syriske trusler om å angripe den israelske metropolen.

Det israelske militæret har de siste dagene utplassert rakettforsvaret Iron Dome flere steder i det sentrale og sørlige Israel, som følge av spenningen i både Syria og på Gazastripen. Det er også utplassert et Iron Dome-batteri i Tel Aviv-området for å beskytte metropolen, skriver Times of Israel.

Det har i det siste vært en økning i kamphandlinger og krigsretorikk både nord og sør i Israel. Blant annet har Syrias FN-ambassadør truet med et syrisk angrep på Ben Gurion internasjonale flyplass utenfor Tel Aviv, hvis ikke FN klarer å stanse de israelske angrepene på iranske mål i Syria.

Et angrep på Israels hovedflyplass ville ikke bare ført til betydelige implikasjoner for landets sikkerhet, men også økonomien og anseelsen.

Natt til mandag 21. januar gjennomførte israelske jagerfly et omfattende angrep mot iranske mål i Syria, etter at Iran skjøt et missil mot Israel fra Syria. 21 militære skal ha blitt drept i det israelske angrepet, blant annet tolv iranske soldater.

I tillegg til trusselen i nord er det ventet at flere tusen palestinere på Gazastripen i sør vil delta i opptøyer langs grensen mot Israel fredag. Også tirsdag var det store opptøyer og flere skyteepisoder. En israelsk soldat ble skutt av en palestinsk skarpskytter under opptøyene, men hjelmen reddet livet hans. Det israelske forsvaret svarte med å angripe to Hamas-utposter. En Hamas-soldat ble drept og to andre skadet i angrepet.

Israel kan havne i militære konflikter på tre forskjellige fronter – Syria, Libanon og Gazastripen – på samme tid i 2019, ifølge Institutt for nasjonale sikkerhetsstudiers (INSS) årlige vurdering av Israels sikkerhetssituasjon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart