Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Facebook må stenge Fatahs Facebook-side

: Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch, krever at Facebook stenger Facebook-siden til Fatah-partiet. I januar 2019 var Marcus i Norge som gjest av MIFF, her fra en orientering for Høyre og FrP på Stortinget. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
: Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch, krever at Facebook stenger Facebook-siden til Fatah-partiet. I januar 2019 var Marcus i Norge som gjest av MIFF, her fra en orientering for Høyre og FrP på Stortinget. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Lederen for Palestinian Media Watch (PMW) krever at Facebook stenger ned en palestinsk Facebook-side som hyller terrorister og oppfordrer til drap og vold mot israelere.

Fredag 8. februar publiserte det israelske forskningsinstituttet Palestinian Media Watch (PMW) en rapport med tittel «Fatah on Facebook 2018 – Glorification of terror and promotion of violence».

Rapporten dokumenterer hvordan Fatah-partiet, som er ledet av palestinernes president Mahmoud Abbas, i løpet av 2018 har publisert svært mange innlegg på sin egen Facebook-side som glorifiserer terror og terrorister, og oppfordrer palestinere til fortsatt å bruke vold og terror mot israelere.

Likevel, selv om dette utgjør klare brudd på Facebooks regelverk, har Facebook ikke slettet innleggene eller stengt ned siden.

Et eksempel på innlegg på Fatahs Facebook-side fra oktober 2015. (Foto: PMW)
Et eksempel på innlegg på Fatahs Facebook-side fra oktober 2015. (Foto: PMW)

Rapporten viser at det er en grunnleggende holdning hos Fatah for å hylle terrorister, inkludert massemordere og selvmordsbombere som tidligere har gjennomført angrep. Og det er betegnende at Fatah umiddelbart etter nye palestinske terrorangrep mot israelere bruker Facebook til å skryte av terroristene og deres handlinger.

Selv om Fatahs bruk av Facebook til dette formålet er et klart brudd på Facebooks retningslinjer slik de er formulert i Nettsamfunnets standarder, har ikke Facebook slettet disse innleggene og heller ikke stengt Fatahs Facebook-konto, skriver PMW.

Standarden tillater ikke organisasjoner som er involvert i terrorisme, eller innhold som uttrykker støtte til grupper som er involvert i slike aktiviteter, å bruke Facebook.

"Vår revolusjon fortsetter inntil hele Palestina er frigjort" (Fra Fatahs Facebook-side desember 2018)
«Vår revolusjon fortsetter inntil hele Palestina er frigjort» (Fra Fatahs Facebook-side desember 2018)

Hyllesten av terror og oppfordringen om å bruke vold, og Facebooks samtykke til å være en plattform for spredning av slike meldinger, er en dødelig kombinasjon, skriver PMW.

Så lenge palestinere kan oppleve at deres kolleger, venner og naboer blir hyllet som helter bare noen dager etter at de har myrdet israelere, og at de kan lese at Fatah lover å bruke «alle midler, inkludert riflen» mot Israel, vil motivasjonen til fremtidens terrorister bli plantet og styrket, konkluderer PMW i rapporten.

Palestinernes president Mahmoud Abbas på PA TV onsdag 16. september 2015. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)

I en oppfølgende artikkel publisert 17. februar skriver Palestinian Media Watch at De palestinske selvstyremyndighetenes informasjonsdepartement har begynt å følge med på hva Palestinian Media Watch skriver om Fatahs aktivitet på Facebook. Hensikten er å forhindre at Facebook stenger Fatahs konto.

Så snart PMW publiserer en artikkel om innlegg på Fatahs Facebook-side, sender Informasjonsdepartementet en advarsel til sjefredaktøren, som deretter fjerner innlegget. Ved å opptre som en alarmklokke for Fatah, gir dermed departement en indirekte godkjennelse av det som publiseres på Fatahs Facebook-side.

Munir Al-Jaghoub er redaktør for Fatahs side på Facebook. (Foto: PMW)
Munir Al-Jaghoub er redaktør for Fatahs side på Facebook. (Foto: PMW)

PMW siterer fra et intervju nettavisen Times of Israel har gjort med Fatahs sjefredaktør Munir Al-Jaghoub. Der sier han blant annet dette:

– Så snart PMW skriver om et av våre innlegg, kontakter Informasjonsdepartementet meg. Deretter sletter jeg meldingen umiddelbart. Jeg gjør det for å beskytte siden, for hvis de leverer mange nok klager, kan Facebook komme til å stenge den.

Klikk her for å laste ned og lese hele rapporten (på engelsk).

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart