Det nederlandske bidraget i året Eurovision under øvelse i konsertarenaen Tel Aviv Expo. (Foto: Eurovision)

Rakett-rammede israelere får gratisbilletter til Eurovision

Den israelske kringkasteren Kan med en håndsrekning til hardt prøvede i Sør-Israel.

Den israelske kringkasteren Kan vil gi bort gratisbilletter til semifinalene og semifinale-prøvene i Eurovision til innbyggere i Sør-Israel. Kan kunngjorde beslutningen torsdag. Billettene blir tilgjengelig for alle som bor innen 40 kilometer fra Gazastripen. Billettene er et tegn på «støtte og takknemlighet» til lokalsamfunnene som i helgen ble terrorisert av rakettregnet fra Gaza, forklarer kringkasteren. 700 raketter ble skutt mot beboerne i Sør-Israel.

Mens billettene til Eurovision-finalen 18. mai raskt ble utsolgt, har salget til de to semifinale og semifinale-prøvene gått tregere. Det gir Kan muligheten til å gjøre en hyggelig gest overfor de hardt prøvede innbyggerne nær Gaza.

Det norske bidraget i Eurovision, KEiiNO, skal opptre i andre semifinale 16. mai. Den første semifinalen er 14. mai. De beste i de to semifinalene går videre til selve finalen 18. mai. Under finalen skal også verdensstjernen Madonna opptre med to låter, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Forberedelsene til Eurovision 2019, som arrangeres i Tel Aviv Expo, er i full gang. De offisielle festivitetene knyttet til sangkonkurransen starter søndag kveld. Gjennom hele uken og fram til finalen blir det liv og røre i Tel Aviv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart