Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

19 år gammel israeler funnet drept

Venner og familier beskriver 19 år gamle Dvir Sorek som en god gutt som likte å skrive dikt og sanger. (Foto: Privat)
Israeleren ble funnet knivstukket og drept utenfor en bosetning på Vestbredden.

En 19 år gammel israeler ble funnet knivstukket og drept på Vestbredden natt til torsdag. Store styrker leter etter dem som skal ha stått bak drapet.

Offeret, som er identifisert som Dvir Sorek, studerte ved en religiøs skole i bosetningen Migdal Oz. Han hadde vervet seg til tjeneste i militæret, men var ubevæpnet og ikke i uniform da han ble drept. Han hadde heller ikke gjennomgått noen militær opplæring enda. Planen var at han skulle kombinere religiøse studier og militærtjenesten i tiden framover.

19-åringen hadde vært savnet siden onsdag kveld. Kroppen hans ble funnet klokken 03.00 lokal tid natt til torsdag langs en vei som går mot Migdal Oz, sør for Betlehem. Familier og venner sørget over tapet av tenåringen.

– En dyp sorg oppsluker lokalsamfunnet vårt. Han var en god gutt, et talent. Han var en poet og en musiker. Han var knyttet til jorden, til naturen og til trærne, sier en av venn av den drepte, i et intervju gjengitt i Ha’aretz.

Israelske myndigheter etterforsker drapet dreier som om en terrorhandling. Spor på åstedet tyder på at den 19 år gamle studenten ikke ble drept på stedet han ble funnet. Myndighetene tror han ble forsøkt kidnappet, men at noe gikk galt. 19-åringen ble så knivstukket til døde og dumpet langs veien.

– Han dro til Jerusalem for å kjøpe en gave til rabbineren sin og ble angrepet på vei tilbake. Da han ble funnet kunne man se at han hadde klamret seg fast til boken han hadde kjøpt i gave, sier rabbiner Shlomo Wilk ved skolen.

Drapet kommer etter en lengre periode med relativt ro på Vestbredden, men i det siste månedene har sikkerhetstjenesten Shin Bet advart om at den Gaza-baserte terrorgruppen Hamas har brukt mye ressurser og innsats på å rekruttere terrorister til å gjennomføre angrep på Vestbredden og i Israel. Foreløpig har ingen terrorgruppe tatt på seg ansvaret for angrepet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart