Rina Shnerb (17) ble drept i et palestinsk terrorangrep fredag 23. august 2019. (Foto: Privat)

Rinas drapsmenn er tatt

Terrorcellen som stod bak terrordrapet på Rina Shnerb er tatt.

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. Hennes 19 år gamle bror ble også alvorlig skadet i angrepet. I tillegg ble hennes far skadet da en nedgravd bombe ble fjernutløst.

Palestinian Media Watch følger palestinske medier og sosiale medier tett, men rapporterer at de ikke har funnet noen fordømmelse av terrorangrepet fra palestinske politikere eller tjenestemenn. De offisielle palestinske mediene har derimot, på falsk grunnlag, hevdet at Rina var «soldat» og en «bosetter». Rina var ikke soldat og bodde i Lod i Israel. MIFF har oppfordret regjeringen til å kreve at palestinerne fordømmer terrordrapet på Rina.

Lørdag 28. september kunne israelske medier melde at Rinas drapsmenn er arrestert. En tremannsgruppe tilknyttet terrororganisasjonen PFLP skal ha planlagt og gjennomført angrepet, ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Leder for terrorcellen er Samer Mina Salim Arbid (44), som tidligere har vært fengslet for terroraktivitet under den andre intifadaen. For noen dager siden ble han lagt inn på sykehus etter et forhør av Shin Bet. Amos Harel i Ha’aretz fryker at noe kan ha gått galt i forbindelse med forhøret. Shin Bet skal ha innhentet godkjenning [til å bruke tøffere forhørsmetoder] på bakgrunn av mistanke om at terrorcellen til Arbid hadde flere bomber klargjort for angrep, skriver Jerusalem Post. Kanal 13 i Israel melder at Arbid fikk behandling for hjerteproblemer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart