Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinske selvstyremyndigheter feiret starten på den første store voldsbølgen mot israelere

Dette innlegget ble publisert på Fatahs Facebook-side 8. desember 2019. Bildene viser opptøyer under den første intifadaen som varte fra 1987 til 1993. Teksten sier: "Steinintifadaen".
Fatah-partiet til president Abbas hyllet terrorbølgen som varte fra 1987 til 1993 og ble kjent som "Intifadaen".

6. desember 1987 ble en israeler på handletur i Gaza knivstukket og drept. Det kom ingen israelsk militær reaksjon på drapet. Dagen etter ble fire arabere fra Gazastripen drept i en trafikkulykke i nærheten av flyktningeleiren Jabalya nord på stripen. Ryktene som oppsto blant palestinere gikk ut på at ulykken egentlig var en israelsk hevnaksjon. På morgenen 9. desember brøt det ut store opptøyer i Jabalya.

En palestiner som kastet en bensinbombe mot israelske soldater, ble skutt og drept. Hendelsen utløste deretter en bølge av voldelige opptøyer over store deler av Gazastripen, Jerusalem og Vestbredden. Disse opptøyene fikk navnet «intifada», som betyr «oppstand» eller «riste av» på arabisk, og varte i nesten seks år.

De første fire årene ble det registrert over 3.600 angrep med bensinbomber, 100 angrep med håndgranater og 600 angrep med skytevåpen eller eksplosiver mot israelske sivile og soldater.

I løpet av denne voldsbølgen kastet palestinere steiner, knivstakk og brukte bilbomber og skytinger for å drepe rundt 200 israelere. Over 1400 sivile israelere og 1700 soldater ble skadet.

Det var denne terrorbølgen mot israelere som palestinske selvstyremyndigheter (PA) søndag 8. desember i fjor begynte feiringen av, rapporterte Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 13. desember 2019.

PMW skriver at PAs offisielle dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 9. desember siterte fra erklæringer som hadde kommet fra det palestinske Informasjonsdepartementet og fra Fatah-partiet da feiringen ble innledet. Fatah ledes av PA-president Mahmoud Abbas. Departementet omtalte perioden som «Den ærefulle intifadaen», og understreket hvor viktig martyrium er for å bli «reddet».

Fatah-bevegelsen hyllet terrorbølgen og oppmuntret palestinere til å bruke mer vold mot israelere samtidig som de kunne love at de ville fortsette med å bruke «den storslåtte populære Intifadaens framgangsmåte».

I omtalen av uttalelsene fra departementet og Fatah brukte avisen også betegnelsen «Den velsignede Intifadaen».

Fatah publiserte i tillegg bilder av voldelige opptøyer fra den første intifadaen på Facebook, og de hyllet terroristen Abu Jihad. Han var ansvarlig for angrep der minst 125 israelere ble drept.

Skjermdump fra PA TV. Tv-stasjonen viser et arkivopptak hvor Abu Jihad taler om sine planer for Tel Aviv.
Skjermdump fra PA TV. Tv-stasjonen viser et arkivopptak hvor Abu Jihad taler om sine planer for Tel Aviv.

Her følger en lengre gjengivelse av artikkelen 9. desember i Al-Hayat Al-Jadida inkludert PMWs kommentarer i klammeparentes:

Overskrift: 32 år siden stein-intifadaen

I går, 8. desember [2019], var den 32. årsdagen for utbruddet av den første intifadaen, «stein-intifadaen» [det vil si den palestinske bølgen av vold og terror mot Israel, der rundt 200 israelere ble myrdet, 1987-1993] som varte fra 1987 til 1994. Intifadaen brøt ut i Jabalya etter martyrdøden til fire palestinske arbeidere ved okkupasjonens sjekkpunkt Hanoun (Erez)… etter at bosetterekstremisten Herzl Bokobza rammet dem med lastebilen sin. [En ulykke, og etter å ha blitt tiltalt ble Bokobza frikjent for å ha forårsaket dødsfallene ved uaktsomhet] … Den neste morgenen var det et utbredt raseri i Jabalya flyktningeleir, og spontane raseri-demonstrasjoner brøt ut og resulterte i voldelige konfrontasjoner med okkupasjonssoldatene. Som et resultat ble den unge Hatem Al-Sisi drept og ble den første martyren av den velsignede intifada …

Det palestinske Informasjonsdepartementet sa at Steinintifadaen… beviser vårt folks besluttsomhet om å bli reddet gjennom martyrenes offer, jamringen til de skadde, og undertrykkelsen av de utviste.

Departementet understreket det faktum at årsdagen for den populære intifadaen finner sted i en tid når den israelske terroren øker, en ondskapsfull bosetterangrep skjer, og mens den amerikanske administrasjonen fortsetter dens kupp mot internasjonal rett etter å ha erklært Jerusalem som hovedstaden til okkupasjonsstaten. Det krever nasjonal samling fra vårt fold – noe som karakteriserte den ærefulle intifadaen…

Fatah-bevegelsen… lovte vårt folk at de vil holde fast ved de nasjonale prinsippene og fortsette på den nasjonale kampens vei inntil frihet og uavhengighet blir oppnådd, og inntil etableringen av en suveren palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad…

Fatah understreket at dens krigere, både de i ledelsen og de på bakken, beviser til det palestinske folket at de fortsetter på den lovlige nasjonale kampens vei… og utvider den populære motstandens sirkel og variasjonen i måter og metoder [Det er et uttrykk palestinere bruker , som også betyr bruken av vold og terror], samtidig som de stoler på den storslåtte populære intifadaens fremgangsmåte.

Relaterte artikler:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart