Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Vi har ingen «George Floyd»-prosedyre

Micky Rosenfeld, talsmann for det israelske politiet, sammen med amerikansk politi på en trening i Israel i 2019.
Det israelske politiet avviser demoniseringen fra norske medier.

25. mai 2020 ble afroamerikanske George Floyd drept av en hvit politimann i Minneapolis i USA. Politimannen plasserte kneet sitt over Floyds nakke i over åtte minutt, noe som førte til at han døde. Et vitne filmet hendelsen, hvor Floyd flere ganger tryglet om at han «ikke fikk puste». Politimannen er nå siktet for forsettlig drap. Tre av hans kolleger er siktet for medvirkning.

– Vi har ingen prosedyre som tillater en politibetjent i det israelske politiet til å utføre en arrestasjon med å plassere et kne på nakken til en mistenkt, sier Micky Rosenfeld, talsmann for det israelske politiet, til Jerusalem Post.

Utspillet fra Rosenfeld kommer etter at det britiske nettstedet Morning Star publiserte en artikkel som anklaget Israel for å trene opp politimennene som var ansvarlig for drapet på Floyd. Også norske medier, som Dagbladet og NRK, har trukket israelsk politi inn i saken. Årsaken er at amerikansk politi i årevis har besøkt Israel og fått opplæring i israelsk antiterrorarbeid. Men det israelske politiet avviser blankt at de bruker teknikker som Floyd døde av.

– Det finnes ingenting slikt i anti-terror opplæringen som det israelske politiet tilbyr utenlandske politistyrker. Det finnes rett og slett ikke i politiets håndbok, sier Rosenfeld om anklagene som har kommet frem i mediene.

Rosenfeld, som i mange år tjenestegjorde i politiets antiterrorenhet, sier «det ikke finnes noen direkte forbindelse» mellom det israelske politiet og politimennene som er siktet på drapet på Floyd. Etter hva han kjenner til har de fire siktet heller aldri vært i Israel eller deltatt på israelske treninger.

Han sier at delegasjoner med politifolk har kommet fra USA og Europa i årevis for å lære av Israels mangeårige erfaring med terrorhåndtering.

– Det er så mange terrorangrep som har funnet sted her at vi har mye å lære bort, sier Rosenfeld, som sier de i hovedsak lærer utenlandske politifolk Krav Maga, et selvforsvars- og nærkamp-system utviklet i Israel. Krav maga er kjent for sitt fokus på reelle situasjoner og ekstremt effektive motangrep.

– Organisasjoner som roper høyt, spesielt i USA, mot at politiet lærer og deler kunnskap med andre, svekker landets evne til å håndtere terrorangrep, hatkriminalitet og ekstremister som bryter loven. Ved å lære og dele kunnskap har man reddet mange liv, sier Rosenfeld til avisen.

Men det er ikke bare mediene som har trukket Israel inn i politidrapet i USA. Også mange andre misbruker den tragiske hendelsen til å demonisere Israel. BDS-bevegelsen, som jobber for boikott, desinvesteringer og sanksjoner mot Israel, har i likhet med en rekke andre pro-palestinske grupperinger forsøkt å bruke saken til å flytte fokuset over på palestinerne og kritikk av Israel.

– BDS-bevegelsen fortsetter å fordreie fakta. Politiet bruker makt som er nødvendig og ikke maktbruk som er forbudt, sier politiets talsmann.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart