Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Shin Bet har avverget PFLP-terrorangrep, inspirert av mordet på 17 år gamle Rina Shnerb

17 år gamle Rina Shnerb ble drept i et terrorangrep. Moren til en av drapsmennene kaller sønnen for en helt. (Foto: Privat)
17 år gamle Rina Shnerb ble drept i et terrorangrep. Moren til en av drapsmennene kaller sønnen for en helt. (Foto: Privat)
Terrorcellen i Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) ble finansiert av Iran og Hizbollah.

Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet har avverget terrorangrep mot israelske borgere og soldater (IDF), planlagt av en terrorcelle i terrorgruppen Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Terrorcellen ble trent og finansiert av Iran og Hizbollah, sier Shin Bet i en uttalelse. Det skriver avisen Jerusalem Post.

Avsløringen av terrorcellen som opererte under dekke av å være en palestinsk NGO ved navn Al-Shabab Al-Alumi Al-Arabi, begynte etter 20. april da den 23-årige PFLP-aktivisten Yazan Abu Salah fra landsbyen Araba nær Jenin ble anholdt og avhørt.

Under avhøret fikk Shin Bet etterretningsopplysninger om Abu Salahs medvirkning i planlegning av ​​terrorangrep på Vestbredden, kjøp av våpen og rekruttering av aktivister til å lede to forskjellige celler – en i Samaria og en i Ramallah.

Ifølge Shin Bet har Abu Salah tilstått planlegging av flere alvorlige terrorangrep. Blant andet et angrep mot den jødiske bosetningen Harish og kidnapping av en israelsk soldat for å tvinge den israelske regjeringen til å løslate palestinske fanger fra israelske fengsler.

Under avhøret ble Abu Salahs forbindelser til den palestinske NGOen også avslørt. NGOens militære fløy al-Kharqi al-Alumi al-Arabi har fokus på militær aktivitet i Syria mot IS-gruppen an-Nusra-fronten og motstandere av Assad-regimet.

Etter avhøret av Abu Salah ble hans fetter, den 29-årige Mahmud Abu Salah fra Bir Zeit også anholdt. Under hans avhør hos Shin Bet kom det også frem at de har felles trening med aktivister i Iran, Hizbollah og den syriske hæren som dessuten finansierer deres aktiviteter. Les MIFFs artikler om Iran her. Les MIFFs artikler om Hizbollah her.

Organisasjonen ledes av Assad Al-Amali, som også går under navnet Du-al-Qarqi, opererer fra Libanon og er deres forbindelse med Iran og Hizbollah.

– Vår etterforskning avslørte deres tette samarbeide med Iran og Hizbollah som skal fremme terroraktiviteter mot Israel, sier Shin Bet i en pressemelding. Ifølge Shin Bet skulle Abu Salah etter planen ha reist til Libanon for å få militær trening, lære å skyte, betjene droner, produsere våpen og andre ting.

– Etterforskningen avslørte også at Abu Salah hentet inspirasjon til planlegning og gjennomføring av terrorangrepene fra PFLP-terrorangrepet i Ein Bubin (Dolev-elven), hvor 17-årige Rina Shnerb ble myrdet, sier Shin Bet videre i pressemeldingen. Les MIFFs artikler om mordet på Rina her. Les blant annet om hvordan norske skattepenger har gått til å lønne Rinas morder.

I desember meddelte Shin Bet at de hadde avslørt 50 personer som var med i en PFLP-terrorcelle – les MIFFs artikkel om saken her. Terrorcellen menes å stå bak flere alvorlige terrorangrep i området – inklusiv drapet på Rina.

Som en del av etterforskningen ble de 50 PFLP-medlemmene og eldre medlemmer av terrorgruppen anholdt. Det ble beslaglagt en stor mengde våpen – blant annet flere M-16, Kalashnikov, Uzi, Galil automatiske rifler, pistoler med lyddempere, ammunisjon, gjødsel til å bygge bomber, walkie-talkier, teleskopiske enheter og andre ting.

Etter avhørene av de to fetterne ble ytterligere åtte personer involvert i planlegning av terror​​angrep mot israelske mål også anholdt.

– Vår etterforskning understreker enda en gang de nære båndene mellom Iran, Hizbollah og terrorgruppen PFLP som skal rette terroraktiviteter mot Israel. Vi vil fortsette arbeidet for å forhindre enhver terroraktivitet mot israelske borgere, uttalte Shin Bet i pressemeldingen. Les MIFF artikler om Shin Bet her.

Les også om Blekingegadebanden i Danmark som begikk politisk motivert kriminalitet for å støtte PFLP.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er bearbeidet og miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart