Det israelske forsvarets nye "spøkelsesenhet" er tverrfaglig og er en del av IDFs nye strategi. (Foto: Skjermdump fra idf.il)
Det israelske forsvarets nye "spøkelsesenhet" er tverrfaglig og er en del av IDFs nye strategi. (Foto: Skjermdump fra idf.il)

IDFs nye «spøkelsesenhet» er nå ferdig med sitt treningsprogram

Ifølge IDF samler den nye tverrfaglige eliteenheten flere militære grener – eksempelvis etterretning, luftforsvar, cyberforsvar og telekommunikasjon.

Det israelske forsvarets (IDF) nye eliteenhet har nettopp avsluttet sin treningsperiode og har deltatt i en øvelse for IDFs generalstab. Dermed har IDF tatt et stort skritt i gjennomføringen av ​​en ny flerårig plan. Det skriver avisen the Algemeiner.

IDF skriver i en uttalelse at den nye tverrfaglige eliteenheten samler flere militære grener i én operasjonell enhet – eksempelvis etterretning, luftforsvar, cyberforsvar og telekommunikasjon.

Enheten demonstrerte sine ferdigheter under øvelsen, hvor den angrep mål med ammunisjon og benyttet seg av helt nyutviklede taktikker med bakkestyrker som dirigerer luftangrep i sanntid.

Enheten benyttet seg av jagerfly, helikopterskvadroner, droner, pansrede styrker, artilleri- og ingeniørstyrker.

Den nye eliteenheten kan kjempe ved enhver front og i ethvert terreng, samtidig med at den lokaliserer og nedkjemper fienden.

– Det siste året har vi gjort en stor innsats for å sikre at enheten kan utføre sine oppdrag. Øvelsen er en betydelig milepæl i vårt arbeide for å sikre enhetens drift. Øvelsen markerer vårt fremskritt i utviklingen av ​​innovative kampevner og metoder, kombinert med bakke-, luft-, etterretnings- og telekommunikasjonsstyrker, sier brigadegeneral Yaron Finkelman, som har enheten i sin militære avdeling.

– Luftforsvaret er en del av den tverrfaglige enheten og er en integrert del av styrkeoppbygningen. Enheten kombinerer luftstyrker, droneoperatører og særlige luftforsvarsstyrker sammen med førende skvadroner. De representerer de ulike ferdighetene som luftforsvaret besitter. De tverrfaglige ferdighetene er avgjørende ved kamper i byer. IDF forventer å kunne håndtere operasjoner i byer i fremtiden, sier brigadegeneral Noam Rif.

Se IDFs nye eliteenhet i aksjon her:

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbedet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart