Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelske agenter skal ha drept al-Qaidas nestleder

Al-Masri, som egentlige heter Abdullah Ahmed Abdullah, var en av FBIs mest ettersøkte. (Foto: FBI)

På vegne av USA skal to israelske agenter ha drept al-Qaidas nestleder Abu Muhammad al-Masri på åpen gate i den iranske hovedstaden Teheran, ifølge New York Times. Ingen har så langt tatt på seg skylden for attentatet.

Al-Masri var anklaget for å være hjernen bak to dødelige angrep mot USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Angrepene kostet til sammen 224 menneskeliv. Attentatet mot ham skjedde 7. august, nøyaktig 22 år etter ambassade-angrepene, men saken er ikke blitt offentlig kjent før nå.

To menn på motorsykkel kjørte opp på siden av bilen til al-Masri i Teheran og åpnet ild. Også al-Masris datter, som var enken til Osama bin Ladens sønn Hamza bin Laden, mistet livet under attentatet. New York Times skriver at attentatet ble utført av israelske Mossad-agenter, men ifølge israelske medier ble det trolig utført av «utenlandske agenter aktivert av Israel».

Verken israelske eller amerikanske myndigheter har påtatt seg ansvar for attentatet. Dødsfallet har heller ikke blitt offentliggjort av Iran eller al-Qaida.

Den israelske avisen Israel Hayom skriver at nestlederen i al-Qaida planla terrorangrep mot jøder og israeler verden over da han ble skutt ned og drept i Iran. Al-Mari var en av de fremste medlemmene i al-Qaida og var ventet å overta styringen av terrorgruppen etter nåværende leder Ayman al-Zawahri.

Israelske soldater deltar i redningsarbeidet etter terrorangrepet mot den amerikanske ambassaden i Nairobi. (Foto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart