Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En kvinne ble drept da en rakett traff denne boligen i Ashkelon i Sør-Israel. (Foto: Twitter)

To drept i rakettangrep – flere skadet

Hamas sier de avfyrte 137 raketter mot Israel i løpet av fem minutter.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

To personer er drept og flere andre skadet i et rakettangrep som traff flere boliger i byen Ashkelon i Sør-Israel. Tilstanden er alvorlig for minst en av de skadde. Ashkelon er under et kraftig angrep fra terroristene på Gazastripen.

De drepte er to israelske kvinner i 60- og 80-årene. Begge var dårlige til beins og rakk derfor ikke å komme seg i sikkerhet i tide.

Hamas selv påstår at de avfyrte 137 raketter mot Ashkelon og nærliggende byer i løpet av fem minutter. Målet har vært å overbelaste rakettforsvaret Iron Dome, slik at rakettene skulle forårsake mest mulig skade.

Flere bolighus er truffet og mange er skadde.

En kvinne ble drept en rakett traff denne boligblokken i Ashkelon. Flere bolighus er truffet i byen.

Også tidligere i dag har flere raketter truffet Ashkelon og andre byer. Totalt skal flere personer være alvorlig skadet i de massive angrepene. Alle de 160.000 innbyggerne i Ashkelon er bedt om å holde seg i bomberom.

En barneskole i Ashdod ble også truffet av en rakett, men skolen var tom. Skolene i området er stengt på grunn av de pågående kamphandlingene.

De enorme rakettangrepene mot sivilbefolkningen i Israel vil tvinge frem et kraftig svar fra Israel. Det er lite sannsynlig at den pågående runden med stridigheter vil avsluttes med det første.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart